En vecka framåt



Idag är sista dagen jag får äta "onyttigt" dags att ta fram julmusten en sista gång, för den åker inte fram på ett tag nu! Förhoppningsvis!

En vecka framåt, jag ska ta tag i detta nu! Nu ska jag gå ner i vikt, jag är inte tjock men jag vill vara fräscht smal och inte halv smal! Så nu, en vecka framåt.. så tänker jag göra det på mitt sätt och det är inte att hård banta (äta ingenting en vecka.. vilket bara resulterar att du går ner i vatten och inte i fett och sen när du tycker du känner dig smal smäller du i dig massor i mat bara för att din kropp ställt in sig på svält.. ingen bra metod) utan jag tänker äta tre måltider om dagen inklusive två mellan mål, vilket är vad man BÖR äta och mellanmål betyder INTE chips eller godis eller en slabbig pizza bit det betyder FRUKT eller något liknande! Sen bör du motionera också ifall du vill nå din mål vikt, jag går varje dag till tunnelbanan och nu tänker ni säkert att det inte räcker men jag väljer att gå en lång väg så det tar mig c:a en halvtimma dit och sen en halvtimma hem och de blir ju totalt en timmes gång! Alltså; motion! Jag tänker inte heller skippa ALLA sötsaker och tvinga mig själv att BARA äta totalt nyttigt, det fungerar inte heller. För sedan då när du nått din "mål vikt" kommer du känna dig duktig och belöna dig själv att nu kan du äta chips och nu kan du äta godis. Istället så äter man med MÅTTA, man väljer ut EN dag i veckan då det är okej och då betyder inte det att du ska äta en PÅSE chips, utan du kanske tar dig lite naturgodis eller vad man nu tycker är gott. Sen ska man aldrig äta efter kl. 19, utan helst middag innan klockan 19. Nåja, denna vecka ska fokusera på att låta bli:

Snabbmat: detta inkluderar även micro mat, det är INTE mat!

Läsk: det kan man definitift klara sig utan, juice eller om du så måste ta saft! Light läsk är inte mycket bättre, istället för socker är det ämnen istället för socker som är giftiga så du är varken nyttigare eller får bättre tänder för att du väljer LIGHT. Låt inte namnet lura dig.

Godis/Chips: Känner du att du verkligen måste, ta dig lite naturgodis eller för att stilla sötsuget bör du äta regelbundet och helst på bestämda tider. Det är när du inte fått i dig tillräckligt med näring som man blir sötsugen, ta dig en frukt!

Vitt bröd: Noll näring, noll fibrer, luft, vatten och mjöl. Helt onödiga kolhydrater!

Mejeri produkter: Såsom fet mjölk, grädde och ost! Det är mättat fett och mättat fett är inte bra, det ökar risken till hjärt och kärl sjukdomar. "Husmanskost" som många talar om där man använder sig av mycket smör i matlagning och även en del grädde, det är alltså inte bra. Samma sak gäller animaliskt fett, det är inte heller bra. Bra fett finns i bla fisk, bra fett är OMEGA 3. Det går att äta nyttig husmanskost också, prova med olivolja istället för smör när du steker till ex. Detta betyder INTE utesluta kött om du tycker det är gott, det betyder bara att äta lax file istället för lamm file är ganska bra att göra ibland.

Försök att inte vara extrem, utan lagom är alltid bäst. Gör det på ditt sätt och så du tycker de känns bra, du ska alltså inte lida en vecka och sen belöna dig själv det handlar om att må bra samtidigt som du "drar ner" på onyttigheterna.

Försök att lägga till frukt, grönsaker och juice i din vardag så ska du se att du strax känner dig mycket fräschare, smalare och mindre trött! Jag skriver inte detta för att förolämpa eller för att trycka ner, jag skriver detta för att det är ganska bra information.. och mest för att motivera och pusha mig själv! Du får gärna vara med mig och prova denna vecka att försöka hålla dem här målen. Lycka till! Imorgon börjar jag.. och nästa måndag får vi se hur jag känner mig!

När det kommer till motion, ni som inte gillar gym och ni som inte har pengar till gymkort, prova gör som jag välj en lite längre väg till skolan/jobbet och prova trapporna istället för rulltrappan och hissen. Enkla små lösningar, gör mycket tillslut! Ett litet plus i kanten, du som satsar hårt prova dricka te istället för latte när du fikar, gärna utan mjölk och socker! Istället för socker fungerar honung, och istället för mjölk.. ingenting! Det är gott även utan mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0