Min bebis

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.


Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Kommentarer
Postat av: Carro

Precis! Så tröttsamt!

Haha så du har också fått noja:) Kött är ju så gott :DJa man längtar som tusan:) Vi har köpt allt men vi sover i vardagsrummet så vi väntar lite med att ställa upp sängen eftersom vi har så lite plats. Vi kommer inte ha något skötbord utan vi hatr köpt ett sånt där underlag som man kan lägga ut överallt för vi har verkligen ingen plats för skötbord. Vad köpte ni för skötbord? Du kanske har skrivit det och jag har missat:)

Ska William ha något mellannamn?Kram

2008-09-29 @ 13:05:24
URL: http://curu.blogg.se/
Postat av: Sandra Stålnacke

NU ÄR JAG FRISK!!!!... så vi måste ses snart :)

2008-09-29 @ 14:58:12
URL: http://steelneck.blogg.se/
Postat av: Sarah

Längtar tills lille killen ploppar ut :) Älskar din blogg och hoppas du bloggar massor när han kommit till världen :) med massvis av bilder! :D

2008-09-29 @ 17:33:19
URL: http://svanelands.blogg.se/
Postat av: Louise Caroline

Hej!

Vilken fin blogg du har! :D

Undrar på vilken sida du har hittat den bra "vecko-beskrivningen" och fina bilden? Kul att se hur barnet "ser ut" inne i magen. Jag är gravid i vecka 25. :)

Kram

2008-09-30 @ 09:59:08
URL: http://l2008.blogg.se/
Postat av: Louise Caroline

TACK! :) Ska titta in direkt! Lycka till du med! Kram

2008-09-30 @ 11:56:37
URL: http://l2008.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0