Haha!

Aj, då! Jag kanske borde lägga ett litet inlägg här!! Min vän Sara är gravid!! Jag spricker snart av nyfikenhet på den där lille som ligger där inne, när är det dags att pluppa ut egentligen?! Nu är Sara fullgången och då tycker jag det räcker med väntan! Haha!

Skriver lite senare idag nu ska jag till bussen! Puss

Onödigt inlägg?

En dag som denna



En gammal gammal bild på mig med mitt hår!! Gud vad jag saknar det! Efter sommaren när jag inte ammar längre ska jag fixa håret igen, håret är nämligen extremt skört och vidrigt när man ammar all näring går ju till min älskling istället :) men vad gör de..! Bara han mår bra och växer!

Dagen har spenderats tillsammans med Carro, Tilda och Colle! Som vanligt var det super duper trevligt, vi åt frukost imorse sen tog vi bilen (duktiga Carro har körkort) till Farsta till Tuben. Carro var tvungen att åka och hämta Oliver på dagis som hade blivit sjuker så jag stannade kvar en timma extra och väntade på Nicklas som fick hämta oss:) lite jobbigt att åka kommunalt med en bilstol av BLY och jag skojar inte, den väger förfan mer än mig. Där satt jag kvar och pratade med massa trevliga mammor! Älskar att vara där, stimulans för barnen och så får man även tid att sitta och prata oss mammor emellan. Nu sitter jag hemma med världens migrän och har smällt i mig en fullkorns mcfeast nu såhär innan löning har vi inte så mycket att hurra får i varken skåp eller kylskåp så det fick bli en sån. Ska försöka varva ner och lägga mig i sängen nu när William ändå sover! Puss!

Graviditeten, Förlossningen o barnet

Graviditeten

*Vilka var dina favorit kläder? Tunikor med leggings och klänningar men mot slutet vart det mjukisar!
*Vad var din/dina favorit rätter? : Revbensspjäll från Texas Long Horn
*Vad var dina/din favorit dryck? : Apelsinjuice, citronjuice och cocacola (i små mängder dock)
*Vad tyckte du inte om? : Till en början tyckte jag inte om NÅGONTING förutom apelsiner. Annars var jag känslig mot lök, hamburgare, pizza allt greasy liksom!
*Var det någon favorit rätt som ändrades? : Helt plötsligt gillade jag inte Big Mac på Mc Donalds som jag älskat sen jag var liten! Numera blir det aldrig donken..
*Vad var du mest sugen på? : Coca cola
*Hade du halsbränna? : Super mycket i slutet, vaknade flera gånger per natt! Rennie saved my ass!
*Hade du sammandragningar? : Inte överdrivet mycket, normalt
*Mådde du illa? : Om jag gjorde dem första tre månaderna.. fy farao!
*Vilken sovställning var bäst? : Jag försökte med mage, men tillslut så fungerade bara sidan

*När var din BF dag? : 11 November

*Gick du över tiden? : No, nästan en vecka tidig 
*Hur mycket gick du upp i vikt? : Nästan 30kg!!!
*Hade du mycket vätska i kroppen? : Jaa, jag var en ballong!
*Hur var ditt psyke? : Gnällig, deppig, glad omvart annat
*Gnällde/klagade du? : JA!
*Vad trodde du det var för kön? : Jag kände på mig från dag 1 att det skulle bli en pojke och det visade sig vid UL att jag hade rätt också! Även om jag "ville ha" en tjej från början, så spelade det ingen roll i slutändan jag önskade mig ett friskt och välmående barn och det fick jag så ingen är lyckligare än jag!
*Visste du vad det var för kön? : Jajjamen!
*Hur låg ditt SF mått? : 37 cm sista mätningen
*Var du rädd för något? : För allt, jag var en liten nojj gris!
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? : Lätt och snabb 
*Hur ser du på graviditeten idag? : Cool, underbart och mysigt men ändå jobbig, 9 månader var en lååång väntan! Tror de hade mycket med o göra att jag gick upp så pass mycket i vikt, min ynka 167cms kropp orkade knappt bära på 30+ kg!

Förlossningen

*När började din förlossning? : 6 November 05:40 
*Hur började den? : Vattenavgång, haha bad i sängen!
*När åkte du/ni in till förlossningen? : 08:30
*Varför? : Vattnet hade gått och jag hade tre minuter mellan värkarna (här gick det undan serrni)
*Vem/vilka åkte du in med? : Nicklas
*Fick du/ni åka hem igen? : Nej
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på? : Södersjukhuset
*Hur mycket var du öppen när ni kom in? : 4cm
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? : Jag födde mitt fina barn, och höll på att dö (kändes det som)
*Vilka/vilken var med under förlossningen? : Nicklas, min mamma, en läkare, två BM och en studerande BM
*Tog du nått smärtstillande? : Akupunktur, morfin, lustgas och epidural
*Grät du? : Hela tiden
*Vad tyckte du var jobbigast? : När min svanskota sprack! Det tröck så in i helvete där bak så jag funderade på att hoppa genom fönstret!
*Var du rädd för något? : Att William inte skulle klara sig
*Hur lång tid tog det? : 11h
*Hur ser du på förlossningen idag? : Det coolaste och bästa jag gjort


Barnet

*Vad blev det för kön?: Fin pojke
*Hur mycket vägde barnet? : 4,200
*Hur lång var barnet? : 51cm
*Vad var huvudomfången? : 37
*Hur mådde barnet? : Super!!


Min skatt




Tänk er, snart är min lilla älskling fem månader?! Vad hände med tiden? Jag låg ju för fasen nyss på förlossningen?! Så vad har hänt undet tiden tja, nu kan han rulla runt helt å hållet. När han vill hur han vill, han kan ligga på mage hela dagarna och leka med sina leksaker, om man lägger honom på rygg och tar tag i hans händer så kan han dra sig upp på fötterna så att han står upp han blir helt överlycklig om man gör så och skriker av glädje haha! När han ligger på mage ställer han sig även på knäa och trycker upp rumpan och paddlar med armarna och försöker komma fram, första steget till att krypa vill säga. Han kan "krypa" åt sidorna, inte riktigt krypa men han vrider sig åt sidorna för att komma åt olika föremål att leka eller bita på. Han har funnit sina fötter och ligger och drar i dem jämt! Han försöker även sätta sig upp själv när han ligger på rygg, men det har han gjort ett bra tag.. just nu står det stopp i huvudet jag kommer inte på så mycket mer! Återkommer om jag gör det, förutom att än så länge hel ammar jag fortfarande :)

Eller jo!! Hans första tand håller på att spricka igenom!! Hur kunde jag glömma?! Han dregglar och biter och gnager, har feber och även lite diarre.. min älskling!! Hjälper honom genom att gnugga lite på tandköttet då och då!!

(Han sitter i en Bumbo stol, jag har skrivit om dem förut i bloggen. En babysitter som inte belastar bakhuvudet, är den inte söt? Ser ut som en liten potta!)

Fina, fina människor!

Som skriver till mig, det är såna här underbara människor som får en att tänka till. Kanske lägger jag inte ner bloggen ändå, men jag kommer att ta en liten paus! Jag återkommer, det lovar jag! Igår blev jag matförgiftad när jag åt kyckling på ett fik så jag har legat hela natten och mått sådär, min fina fina vän Caroline tog hand om William när jag låg på toalett golvet! Tack underbara du! William blir bara större och större (ja? konstigt vore väl annars) idag ska Nicklas ta en promenad med sin kollega till Globen och då ska han ta med sig William så jag har städat som en galning nu undertiden dem är hemma så jag kan få vila ordentligt när dem har gått! Det är första gången jag ska få sova oavbrutet sen William kom. Skönt!

Tack återigen för alla fina kommentarer! Puss på er!

Blir alldeles rörd

Tack så jätte jätte mycket för alla fina kommentarer! Det finns snälla människor där ute också, vad glad jag blir :) ni är guldvärda puss på er!

No more

Detta blir mitt sista inlägg, jag lägger ner min blogg. Jag är så trött på alla negativa människor därute som bara sitter och analyserar och försöker hitta sätt att känna sig trampade på eller bara försöker hitta någonting att störa sig på. Jag har kommit med några enkla tips bara som att prova lägga barnen på mage, osv osv eller dem där kuddarna jag rekommenderade förut. Aldrig har jag skrivit någonting för att försöka trycka ner folk i sina skor, men ni tar det så. Skriver att "det var det värsta jag hört!!! barn ska INTE ligga på mage" det var ett enkelt litet tips bara :) så jag förstår inte kalabaliken! Jag är inte bättre än någon annan och har inte försökt framstå som det heller, jag tackar o tar emot för alla tips jag har fått av er andra mammor därute som med semper droppar osv! Olikt många andra så tycker jag det är kul att utbyta tips och prova nya saker som kanske fungerar bättre än de man provade förut. Men nu säger jag tack för mig! Hej!

Skriver ner lite bloggar jag rekommenderar och brukar läsa istället:

http://curu.blogg.se - förmodligen det trevligaste tjejen jag känner! så genom go och omtänksam!! så glad att william och jag har lärt känna henne och hennes underbara pojkar!

http://denize.blogg.se - en utav mina närmsta vänner, jag vet att hon alltid finns och jag finns alltid här för henne! Hon är en grym mamma och har en grym dotter!

http://michaelaslife.blogg.se - pratat lite titt som tätt med henne, träffades på xist för ett tag sen och verkade vara en super glad och positiv tjej med världens sötaste son!

http://mylittlediary.blogg.se - min partypingla och min underbara vän, även om vi inte pratar varje dag så har vi alltid lika kul och lika mycket o prata om när vi ses! vi är båda lika envisa ;) på tal om de marie, vi får ses snart!

finns så många fler men där är några iallafall! Kram på er!

Förlåt

Jag vet, jag är en dålig bloggerska. Men William har kommit in i någon period då han är super gasig i magen på nätterna så han vaknar en gång i timmen om inte mer och är ledsen och jag måste sätta mig upp med honom trycka hans knän mot hans lilla mage så han får "lätta lite på trycket" och försöka gosa honom till sömns för han vill inte äta. Sådär håller vi iallafall på hela nätterna han och jag, sen vaknar han vid halv 7 någon gång och tänker vara vaken så ligger han och ropar så fort jag stänger ögonen igen. Tror inte jag har sovit på snart tre veckor nu, jag börjar bli smått galen. Mina ögon ser ut som en knarkares ögon, helt rödsprängda och jag har en konstant huvudvärk. Sömnlösheten gör en galen, tänk vad lite man brydde sig om sömn när man inte hade barn! Kunde skippa o sova en natt för o tänka, det här tar jag igen på dagen sen när jag har kollat klart alla mina miljoner serier. Finns inte på kartan att jag skulle försöka göra så nu, men jag får tänka framåt! Det kommer ju bli bättre, synd om min plutt som måste vara en sån pruttmaskin! Kan inte vara roligt med en sån hård o gasig mage för jämnan, ska höra med BVC om jag ska dra ner på någonting jag äter som kan göra honom extra gasig!

Annars så håller han på o försöker lära sig krypa (redan?) min älskling! Nu är han trött så jag ska lägga honom! Pappan hans ligger redan i sängen och sover så någon sömn för min del blir de icke!

Puss påer!

RSS 2.0