Detta ska jag baka i jul!

http://recept.nu/1.127559/leila_lindholm/bullar/christmas_cupcakes

DKNY


Kom på att jag glömt att visa min nya väska jag köpte i veckan, jag har letat överallt i nästan ett år efter den "perfekta väskan" jag är verkligen kräsen när det gäller väskor, skor, hår, smink och jackor.

Absolut inte världens bästa bild, den är mycket snyggare och mycket "svartare" i verkligheten, spännet är inte ens knäpp här men ni fick en bild iallafall..

Fredag kväll & lördag förmiddag



Gårdagen var mysig, Denize, Emilia och jag satte oss på Texas Longhorn vid Hornstull och åt en mycket god middag! Vi åt ribs alla tre, herrejävlars vad gott det var! Jag ville så gärna få plats med mer, men William där inne ville inte riktigt. Inte så lätt med en 30cms bebis i magen och få plats med en hel rack of ribs plus två stora color, och deras hemlagade nachos med cheddar dip och texas chili dip! Jag rekommenderar deras mat verkligen, billigt, gott och du går definitift inte därifrån hungrig.

Just för att det var så jävlarns gott ska jag bjuda Nicklas på det imorgon. Vi kanske får med oss svärföräldrarna också.. vi får väl se! Iofs tror jag inte att dem skulle uppskatta den "amerikanska" maten särskillt mycket. Revbensspjäll, bbq sås osv osv!

Vi åkte för att möta upp grabbarna igår efter middagen, men cp som biljardstället var så fick Emilia inte följa med in. Idiot vakt, det är klart att man måste få ta med sig sitt barn in? Emilia var i sin mors sällskap, Denize är över arton. Jag förstod inte grejen, jag frågade om han trodde att Emilia skulle ställa sig i baren och beställa en öl. Det hade han inget svar på, bara att "dem serverade alkohol här" men det gör dem väl för fasen på restauranger också? Jag kan förstå ifall vi hade stått i kön till Spy Bar och försökt få med Emilia, men nu var det ett biljardställe på Söder? Aja, hade varit kul om dem fick vara med men icke! Tillslut hamnade vi iallafall hos ett par kompisar här i Årsta, dem drack lite öl och vi satt mest och pratade. Jag somnade nästan tillslut i soffan så vi kände att vid halv två snåret var det dags att tänka på refrängen. Jag och Nicklas som bor bara tio minuters gång väg därifrån tog taxi hem för 70:- haha så trötta var vi. 

Nu på morgonen har jag haft fullt upp, jag har storstädat, röjt undan skräp och annat dylikt som stått i hörnen och slängt in i förrådet. Jag har vikt bebiskläder och lagt fint iordning i garderoben. Så söta vi har faktiskt samlat på oss en hel del nu, kan fota lite senare! Vi har precis ätit korv och potatismos till lunch och jag tänkte sätta på lite kaffe och kolla lite på Prison Break så allt är i sin vanliga ordning! Ha en trevlig lördag!

Godmorgon

Det blev inte mycket skrivande igår, jag hade fullt upp hela dagen. Det började med att jag hade en läkartid 8 20 (började jobba 12 igår så det sööög ju men man överlever) läkaren sjukskrev mig 25% så jag kommer bara att jobba 75% så det känns bra, sen får vi se vad försäkringskassan säger om havandeskapspenning.. jag väntar ivrigt på besked! Efter det tänkte jag att jag skulle åka hem och vila en stund för vi var klara redan vid halv, skulle nämligen in till stan vid halv tio tiden och möta Nicklas kusin Ellie. Dum som jag är trodde jag att hon fortfarande gick kvar i sin gamla skola vid gullmars så jag satte mig i gullmars klockan 9:15 och tänkte att det här går fort! Men hon hade ju bytt skola, och gick i skanstull dumma mig så jag satt där i fyrtiofem minuter istället haha men det gick bra!
Vi möttes iallafall upp och satte oss på ett mysigt fik vid Rådmansgatan, W hette det! Sjukt god foccacia där hade dem! Efter det var det bara att pallra sig till jobbet, suck. Jag jobbade ända till kl 18 sen var det hem och laga stek med ris och pepparsås till karln. Tror jag slockande runt 22 tiden igår, helt slut! Förhoppningsvis blir den här dagen inte lika stressig!

Jag ska snart sätta igång o göra mig iordning, ska dricka upp mitt te bara. I helgen har jag INGEN aning om vad som händer, ha en bra dag nu!

v22 v25 v30






Ännu en bild nu i v30, med min skitiga spegel och mina fina studenten mjukisar! Haha!

Fredag + Lördag (inlägget som försvann i helgen)

Gårdagen var mysig, jag mötte först upp min bror och hjälpte honom handla kläder för sina födelsedags pengar. Jag är grym på att leta fram alla balla kläder på rea, så istället för bara ett par jeans som han trodde att pengarna skulle räcka till kom han hem med ett par mörkblå nudie jeans slim fit, en kortärmad lee skjorta och ett lee linne. Sjukt fina kläder faktiskt, jag älskar att handla kläder åt andra! Haha men jag har alltid lika svårt att hitta snygga fynd åt mig själv.. kanske för att då är det jag som måste betala! Haha! Ne jag vet faktiskt inte.. enklare att shoppa åt killar!

Efter en timma kom min mamma även in och joinade oss, vi gick runt ett tag för att hitta ett mysigt lunch ställe. Min bror var dock BARA sugen på Taco Bar så vi hamnade tillslut på Taco Bar i kungshallarna.. kanske inte det mysigaste stället man kan tänka sig. Vi hamnade dessutom brevid ett äckligt tjejgäng och så fort jag satte mig ner för att äta tittade på min mage och började viska och tjoa med varandra, sånt gör mig så satans förbannad så dem fick en utskällning och sen bytte vi bord. Haha gravid aggretioner? Nej men jag tyckte inte det var speciellt trevligt att sitta där med dem.. jag beställde någon konstig baugette som såg god ut på bilden, det var med biff och lite sallad och så. Så frågade tjejen i kassan vilken av såserna jag ville ha så jag valde någon vit röra, då tog hon upp jordens största slev och öste på en hel jävla slev över heeeeeela baugetten och tallriken, det var inte längre macka med lite sås. Det var sås med macka, med tanke på att det var mina sista pengar innan löning så fick jag frispel och talade om att det såg inte fräscht ut och jag ville absolut inte ha sås med macka utan tvärtom så fick jag en ny utan sås. Här var vi glada! Vi åt upp fort, och mackan smakade blä så jag var fortfarande hungrig när vi gick därifrån. Biffen var endast senor, det var några enstaka blad isbergssallad och baugetten var gammal och hård. Vi gick vidare till Coffehouse by George och drack goda latte istället så kom Matte, Felicia och Liam förbi och hälsade på. Liam börjar bli stor nu! Hela 8 månader!!

På kvällen gick jag och Nicklas på bio med hans bror och hans brors fru Caroline! Lite komiskt faktiskt. Med tanke på att Nicklas ex innan mig heter Marie, och hans brors ex innan Caroline heter även hon Marie. Vi såg nya Arn som hade premiär igår, den var väl helt okej. Jag gillade inte första speciellt mycket och denna var väl snäppet bättre men ingenting för mig, jag tycker det känns som en svensk version av Sagan om Ringen. Det låter så fjantigt "Arn Magnusson från Väster Götland bla bla bla" nej det var inget för mig.

Nu på morgonen har vi inte gjort så mycket, Nicklas är iväg och spelar match! Jag skulle egentligen följt med och kollat men jag tänkte att jag följer med imorgon istället så hinner jag röja lite här hemma. Lite egentid skadar aldrig, så jag har tvättat badrumsmattan, dammsugit och sen bakat banan choklad muffins. Dem står just nu i ugnen och luktar ljuvligt!

Ha en bra helg! (Nu är jag glad igen när det är hittat)


Bloggtorka

Ursäkta frånvaron, men jag tappade helt suget när jag hade lagt ner så mycket tid på inlägget jag skulle publicerat i helgen så bara försvann allting.. det vore bra om blogg.se kunde fixa någonting så att ifall inlägget råkas trycka ner eller sidan försvinner så när man loggar in igen så finns texten fortfarande kvar, typ "senast skrivet" eller någonting. Det händer alldeles för ofta att sidan inte fungerar innan man hunnit spara.

Tänkte iallafall meddela att jag mår bra, idag ska vi till MVC och kolla så att allt är okej där inne! Är nu i v30 och jag börjar få riktigt kraftiga sammandragningar, och jag kan nog inte jobba många fler dagar till. Väntar fortfarande på svar från försäkringskassan angående havandeskapspenning. Förövrigt så börjar jag längta ordentligt till förlossningen, jag har fyllt i en "födelseplan" som man ska ha med sig sen när det är dags.

Nu ska jag snart iväg och jobba! Suck.. återkommer senare idag med uppgifter efter MVC! Kram påer!


Bitter fitta

Haha, jag är fortfarande sur över inlägget som jag skrivit angående hela min helg.. känner icke för att skriva om det! Tänkte bara tala om att det är bra med oss, jag är tjock, och försökte hitta lite tunikor idag så jag har någonting att ha på mig.. jag har alltid haft S men jag kom på att man kanske ska köpa M så man inte töjer ut skiten för mycket. Så kanske det finns en chans att man kan ha på sig de även efter William är ute.. let's hope so!

Idag har jag även köpt mina folsyre, järntabletter.. samt fisklever olja, hela kalaset gick på ca 300:- schysst att dem kör månadsförpackningar så man måste köpa nytt varje månad. Jävligt kul.. måste även köpa busskort den här månaden, detta suger! Nu ska jag vara sur och kolla på PB! Ha en trevlig kväll!

HELVETE

Jag skrev precis världens längsta inlägg för att beskriva hur min helg varit och precis när jag ska klicka på "Spara & Publicera" så klickas hela sidan ner.. jag skriver igen när jag inte är så förbannad.

Dumma regn


Jag ska snart iväg och shoppa med min lillebror och min mami, eller min mami kommer en timma senare och äter frukost/lunch med oss. Jag försökte få med mig grinolle här hemma men icke sa nicke, han skulle inte med till stan. Lite tråkigt, men jag får väl köpa med mig något gott till honom så blir han glad. Jag ska inte kolla efter någonting speciellt i stan, utan det är min bror som ska handla jeans. Själv är jag pank och längtar till löning på måndag! Fast det blir inte så mycket shopping då heller, jag behöver nämligen köpa nya järn och folsyre tabletter som håller på att ta slut, jag behöver köpa ett sl kort och betala räkningar och hyra. Vi får väl se vad som återstår sen.. lär inte vara speciellt mycket med tanke på att lönen jag får nu är "semesterersättningen" från Juli månad. Vi ligger en månad efter med lönen, var lite surt när man började där med tanke på att man fick jobba två månader först utan lön.

Så för mig idag blir det bara att handla ingredienser till ett Banan Choklad muffins recept jag fick av http://michaelaslife.blogg.se (någon som vet hur man länkar utan att behöva länka själva "adressen" utan att det kanske står tryck här?)

Förövrigt mår jag bra, tre dagars helg det kunde inte komma mer lägligt. Jag har varit så slut efter jobbet nu i veckan att jag somnat med en gång nästan när jag kommit hem och knappt hunnti med någonting. Känns lite ruttet, jag vill inte ligga o sova om dagarna dem få timmarna jag har när jag inte jobbar, sova vill jag göra på natten när man ska sova. Nä nu måste jag sätta fart tror jag, tänkte nämligen kolla lite Prison Break innan jag ska iväg! Hoppas ni får en trevlig dag i regnet, det ska jag försöka ha iallafall!

Hide and seek

(en gammal bild på mig, tror den är ett år gammal)

Igår var jag riktigt trött, strax efter att jag skrivit klart inlägget gick jag och la mig brevid sjuklingen på sängen. Inom loppet av några minuter låg jag och snusade, och jag vaknade inte förns vid 7! Ganska skönt, men jag känner mig ändå inte utvilad.. måste snart börja göra mig iordning för att åka och jobba. Jag har verkligen ångest, jag vill inte vill inte! Men vad har jag för val..

Nej hörrni, ni får ha en bra dag så hörs vi efter 16! Puss!

Onsdag

Gokväll!

Det gick sådär att jobba idag, jag kände mig så jävla trött redan när jag kom kl 10. Förstod inte hur jag skulle orka ända till kl 16.. men det gick, somehow! Annars har jag som vanligt inte gjort mycket mer än att ha jobbat idag, jag orkade inte ens laga mat! Haha, jag åt makaronilåda rester från igår, gott med tanke på att det var de jag hade med mig i matlådan idag.. nja sådär va. Nästa lön, tänkte jag börja inhandla lite till hemmet från Ellos jag har kikat på gardiner, en badrums matta och lite fina väggljusstakar. Får vi se vad pengarna räcker till..!

Nu sitter jag här med lite vanlij te och kollar på Prison Break som vanligt, dem har precis brutit sig ut ur Fox River (jag har börjat om från början) så det är ganska spännande men jag kände att jag var tvungen att skriva några rader här iallafall.

Resten av veckan händer det inte jätte mycket, imorgon är sista dagen jag fick nämligen vara ledig på fredag. Då ska jag träffa min bror och min mami tidigt och vi ska äta frukost någon mysig stans i stan sen ska vi shoppa lite till min broder, han ville ha mig som smakråd. På kvällen vet jag inte vad jag hittar på, sitter nog hemma med min sjukling. På lördag vankas det tydligen fest, med Denize o co. Får hoppas det blir roligt, inte för att det är speciellt skoj att gå på fest eller på krogen gravid.

Nej nu ska jag fortsätta nöra mig med PB! Skriver senare!

Baby



We've hade our ups and downs, but we're still holding on. I love you.

v. 29

Min graviditet - BF Tis 11 nov 2008
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 20 aug 2008.
Din graviditet startade Ons 6 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 20 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 196 fulla dagar av 280 (70%).

Du är i vecka 29.


Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar(v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 84 dagar kvar till förlossning.

Godmorgon allesammans! Idag går jag in i vecka 29, en vecka kvar till vecka 30 nu! Känns bra.. känns som att det går liiite framåt iallafall! Förut kändes det bara som att det stod still, nu är det inte mycket kvar inom utvecklingen på bebisen. Han ska samla på sig hull och fixera sig inför förlossningen (om han inte redan gjort det) helst av allt skulle jag ju vilja ha honom här nu, gosa och krama och pussa på honom. Varför inte imorgon? Eller redan nu? 40 veckor (+/- 2 veckor) är en lååååång väntan! Inte hjälper det att sysselsätta sig heller, nu börjar det bli riktigt tungt att jobba. Igår kom jag inte iväg till jobbet alls, jag hade såna sammandragningar igår att jag inte kunde, gå, sitta eller stå. Kändes precis som mensvärk, det var sjukt jobbigt. Kändes även som att jag fått urinvägsinfektion så vi var hos min BM och kissade lite hehe! Vi får svar och 3-4 dagar ungefär.

Jag längtar bara till jag slipper jobba längre, jag står knappt ut. Jag gör ändå ingen nytta på jobbet känns de som. Jag går runt där med världens mage i vägen, folk kommer inte fram ordentligt i kassalinjen. Jag sitter mest på kontoret och dricker iskallt vatten för att jag är så varm, och försöker knäppa upp skorna lite så att tjockisfötterna inte väller över kanterna, jag hoppas hoppas hoppas att försäkringskassan godkänner havandeskapspenning. Tunga lyft, mycket stress, hårda/långa arbetspass och det finns inte möjlighet till rast mer än en gång på hela dagen. Känns inte så sunt för en höggravid kvinna eller vad säger ni?

Nu ska jag kolla lite Prison Break och försöka peta i mig min lilla frukost här! Nicklas ligger i sängen och är sjuk.. åh jag vill också! Puss på er!

Kvart över elva på kvällen

Gokväll!

Idag har jag inte gjort något speciellt nämnvärt. Jag har jobbat, och efter jobbet åkte jag hem och bytte bort våra gamla sänglakan till dem nya vi köpa på Hemtex igår! Vart riktigt fint faktiskt, sen har jag mest suttit och kollat på Prison Break det börjar ju snart visas igen så jag måste uppdatera mig lite!

Jag tog en trip i stan innan jag åkte hem idag föressten och köpte med mig Alyssa & Ashley Vanilla parfymen som jag älskar den luktar verkligen "vanilj bulle" mycket god! Den är inte så dyr heller vilket är bra, betalade så mycket som 185kr. Nicklas kom precis hem från träningen och han hade inte ätit någonting idag karln så jag ställde mig och lagade ryggbiff med hemmagjord pepparsås (med en skvätt whiskey i, det vart faktiskt riktigt gott) och kokt potatis. Det uppskattades så det var roligt. Nu ska jag fortsätta lite med Prison Break innan jag ska skrubba karln på ryggen i duschen, vi har fått konstiga knottror på ryggen och i pannan. Jag har dem mest i pannan men han har på ryggen.. vet inte om det är för starkt tvättmedel eller någonting. Får se!

Godnatt!


Natten



Inatt hade jag sån fruktänsvärd halsbränna att jag inte visste vad jag skulle göra, vad hjälper egentligen mot halsbränna? Någon som vet? Jag knaprar mindre än gärna i mig piller och vore därför tacksam ifall någon hade någon huskur eller något liknande som fungerar istället :) finns de inte så får man ju självklart springa till närmsta apotek finns inte så mycket mer att göra då. Idag ska jag jobba men jag ska även höra min chef om jag skulle kunna vara ledig på fredag, eller jag behöver vara ledig på fredag. Jag känner att jag behöver en tre dagars helg att bara vila ut på! Nästa vecka ska jag till barnmorskan, tänkte även planera in en läkartid. Jag känner att jag går sönder snart om jag jobbar mer, det går knappt med onda fötter, ond rygg, jag är inte trevlig och gör inget bra jobb. Tycker synd om de som handlar av mig..

Nu ska jag kolla lite Prison Break innan jag måste börja göra mig iordning!

Helgen - regn

Go eftermiddag allihopa!

I helgen har vi nästan haft fullt upp hela tiden, igår tog vi det lite lugnt på dagen men sen var vi bortbjudna på middag hos mina föräldrar. Där serverades det rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås, underbart gott! Hembakt bröd också, det var verkligen lyxigt. Nicklas åkte iväg för att spela laserdoom, men jag stannade kvar och fikade och pratade lite med min mami. Runt 21 tiden åkte jag in till stan och mötte upp Nicklas m folk och vi spelade biljard, efter det vart det lite små fest hemma hos en vän här i Årsta det slutade med att jag och Nicklas inte var hemma förns ca halv tre snåret.. tröööött!

Idag har vi varit och handlat lite små plock från IKEA och Hemtex! Vi fick med oss

- Fina ljusstakar och ljusställ
- Ett fint ljus
- Tvätt korg
- Köks lampa
- Köks klocka
- Slickepott
- Glas
- Två latte muggar till mig
- En fin kaffe kopp till min samling
- Överkasst till sängen
- 3 bäddset
- Frotte handdukar
- Flaskställ till duschen
- Dusch svampar
- Fin hållare till toalettpappers rullar

Jag tror jag har glömt lite, men hela kalaset ramlade på c:a 2000:- så det var inte illa för tre kassar med grejer! Gäller att fynda när det är REA! Frottehanddukarna fick vi tex för 2:- det tackar man inte nej till! Nu har jag fixat och donat lite här hemma så det känns lite fräschare, det fattas fortfarande nya gardiner, en vardagsrums matta och ljusställ till väggarna. Vi ska även möblera om när vi barnsängen kommer. Jag tänkte göra lite för och efter bilder, fota det så som det är nu, och visa hur vi har gjort iordning allting inför bebisen! Men det blir inte förns om två månader. Nu ska jag göra mig en latte i mina nya latte glas och kolla på Prison Break. Kram på er!


Fredag, fredag o fredag!

Godmorgon!

Det ska bli såååå skönt med helg, jag har varit helt slut denna vecka. Jag har knappt kunnat röra mig på golvet, förstår inte hur jag lyckats utbilda fem personer. Oh well, hoppas dem förstod vad jag sa mellan alla gäspningar. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, det sägs att Nicklas och jag ska äta middag med Denize och Jimmy mer vet jag inte. Isåfall ska de bli super trevligt, skoj med lite par middag.

Har haft kramper i vaderna hela natten, har inte kunnat sova ordentligt. Jag ska prata med min barnmorska nästa gång vi ses och kolla om det finns någonting man kan äta.

Nu ska jag fortsätta med ännu ett avsnitt Prison Break innan jag ska till jobbet! Puss o kram ha en bra dag!


Prison Break

Nu har jag suttit här en stund och njutit av den underbara serien, med en kopp latte. Jag försökte lägga upp ett inlägg tidigare, men av någon anledning vill de inte publiceras?

Vad ska man äta och inte äta? Hur mycket är för mycket? Vad är för lite?

Jag hittade en väldigt bra sida med massa information för er andra gravida där ute! Det är inte alltid lätt att veta allt, men här tycker jag det finns gott om information så jag tänkte dela med mig lite. Det där med att "äta för två" har förhoppningsvis alla förstått inte är riktigt?

Mat för mamma
Under en graviditet kan den blivande mamman äta i stort sett som vanligt. När hon äter mat med god sammansättning ökar förutsättningarna för att också det väntade barnet får sitt näringsbehov tillgodosett. Den blivande mamman behöver inte äta för två i alla lägen. Ett extra mellanmål per dag, t ex ett glas mjölk, en smörgås och en frukt, är tillräckligt för de flesta.

Praktiska tips:
Variera maten!
Ät varje dag:
- frukt och grönt, till varje måltid
- morötter och andra rotfrukter
- potatis, ris och pasta
- bröd, gärna flera gånger om dagen
- mjölk eller ost, helst till frukost och mellanmål
- kött, fågel eller fisk

Viktuppgång
En normal viktuppgång under graviditeten är runt 12 kg. Magra kvinnor bör öka mera, upp till 18 kg, överviktiga ner till 6 kg. En del blivande mammor äter onödigt mycket som får till följd att de har en bestående viktökning även efter förlossningen. Det kan vara inledningen till en fortsatt viktuppgång och just det faktumet visar hur viktigt det är att äta lagom mycket även under graviditeten. Det är viktigt att kontrollera att viktökningen varken är för låg eller för hög under graviditeten.

Praktiska tips:
Motverka eventuell förstoppning genom:
att äta grönsaker och rotfrukter ofta
att välja grovt bröd med hela korn
att äta färsk och torkad frukt
att dricka mycket vatten
att röra på dig

Banta aldrig
Det är inte bra att banta under graviditet och amning. Det är aldrig önskvärt att banta men inte heller en medveten viktminskning är att tänka på när kroppen går igenom en graviditet.

Behövs tillskott?
Praktiska tips:
Kalcium finns i mjölk, fil, ost och keso. Också vitkål, gröna bönor, sardiner, räkor, ägg och svarta vinbär bidrar med kalcium.

Äter den blivande mamman varierat utan onödigt fett och socker tillgodoses också de flesta vitaminer och mineraler. Undantagen kan vara järn och folsyra. Även kalcium kan vara ett observandum.

Praktiska tips:
Mycket järn finner du i kött, blodpudding, ärtor och bröd. Kombinera med frukt och grönsaker så tar kroppen upp järnet bättre.

En kvinna kan behöva tillskott av järn under graviditeten. Många kvinnor har en viss brist på järn redan innan graviditeten. Det kan vara svårt att ta upp tillräckligt av järnet i maten för att tillgodose både barnets och kvinnans behov under graviditet.

Praktiska tips:
Öka järnupptaget genom:
att äta frukt och grönsaker till alla måltider
att dricka mjölken och äta osten vid frukost och mellanmål
att avstå från kaffe och te efter maten

Det finns inga övertygande data som visar att ett extra vitamintillskott i form av tabletter, i någon nämnvärd utsträckning förbättrar graviditetens förlopp hos västerländska kvinnor.

Praktiska tips:
Lindra eventuellt illamående och halsbränna genom:
att äta flera och mindre måltider
att dricka mineralvatten eller små klunkar av mjölk
att undvika fet, starkt kryddad eller rökt mat
att undvika citrusfrukter och juicer

Att tänka på att aldrig överdriva intaget av eventuella vitamin- och mineraltillskott är också viktigt. Överdosering av vitaminer, framförallt A-vitamin, kan skada barnet och bör alltså undvikas.

Folsyra
I flera länder har man sedan länge rekommenderat kvinnor som planerar graviditet att öka sitt intag av folsyra. Nu går man även ut med en sådan rekommendation här i Sverige. Först och främst vill man uppmana
kvinnorna att äta livsmedel som innehåller mycket folsyra, t ex frukt och grönsaker, och i andra hand att man äter det som tillskott genom de receptfria tabletter som finns på t ex apoteket.

Anledningen till de här rekommendationerna är att det finns ett samband mellan intag av folsyra och risken för missbildningar i centrala nervsystemet. Sambandet är tydligt i länder där folsyraintaget är lågt.

Myndigheterna understryker att alla kvinnor i fertil ålder som har kontakt med vården bör informeras om hur de kan öka sitt intag av folsyra samt upplysas om att det inte bedöms finnas några risker med att äta extra
mycket folsyra varför ett tillskott inte skadar.

Livsmedelsverket har inlett en studie där man tittar på hur mycket folsyra man skulle behöva tillsätta i vete- och rågmjöl för att fertila kvinnor ska få i sig tillräckligt mycket. I genomsnitt kan man säga att dessa kvinnor får i sig ca 200 mikrogram per dag med den kost vi äter i idag och den mängden borde dubbleras.

Livsmedelsverket skriver att man kan få i sig 400 mikrogram under en dag genom att exempelvis dricka ett glas apelsinjuice (90 mikrogram), äta en apelsin, (30 mikrogram), en portion yoghurt (40 mikrogram), en portion bönor (70 mikrogram) en portion mörkgröna bladgrönsaker (90 mikrogram), och ett ägg (30 mikrogram). Maten i övrigt bidrar då med minst 50
mikrogram.

De bästa folacin-källorna är ändå gröna bladgrönsaker och lever. Det finns mindre mängder i fullkornsbröd, ägg och rent kött. Dåliga källor till folacin är
siktat mjöl, rotfrukter och de flesta frukter. Socker och matfett innehåller inget folacin.

Några exempel på livsmedel med folacin och dess innehåll.
Livsmedel: 1 portion: Mikrogram:
kycklinglever 100 gram 740
nötllever 100 gram 330
kalvlever 100 gram 240
kalvnjure 100 gram 80
Ägg 50 gram 32
Lax 125 gram 32
Fil och yoghurt 250 gram ca 30-40
Spenat 100 gram 120
bruna bönor, kokta 250 gram 70
Vit sparris 100 gram 96
Brysselkål 75 gram 92
Vita bönor i tomatsås 250 gram 72
Avokado ½ styck 37
Blomkål 100 gram 66

Att äta lagom mycket, lagom ofta och framförallt varierad mat är en bra målsättning. En varierad kost ger dig större chans att få i dig lite av alla de
viktiga näringsämnena.

Mikroorganismer och miljögifter
Gravida kvinnor blir extra känsliga för vissa skadliga mikroorganismer. Detta som en följd av att immunförsvaret förändras under graviditet. Även miljögifter i maten kan skada barnet.

Fisk och skaldjur
Fisk innehåller bra fetter och bra näring. Viss fisk från specifika fiskevatten kan dock innehålla miljögifter och skadliga mikroorganismer. Lax, öring och strömming/sill från Östersjön, Bottniska Viken och Vänern bör ej ätas oftare än en gång i månaden. Detsamma gäller Vätternröding. Den som är gravid bör undvika abborre, gädda, gös, lake, ål och hälleflundra helt och hållet. Rå fisk bör man också undvika. All fisk som är odlad går bra att äta.

Kött
En gravid kvinna bör undvika att äta rått kött då detta kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som påverkar både modern och barnet. Undvik råbiff och köttbullssmet. Ät inte gravat kött, gravad fisk och gravad fågel. Varmrökt och kallrökt fisk, framförallt vakuumförpackad, bör den gravida kvinnan också avstå ifrån.

Lever
Leverpastej kan ätas som vanligt medan leverrätter bör undvikas. Lever kan innehålla stora mängder A-vitamin som inte är bra för barnet.

Dessertostar och opastöriserad mjölk
Den som är gravid bör undvika mögelostar, t ex roquefort, brie och camembert då dessa kan ge infektioner som påverkar barnet.

Läs mer om det här på Livsmedelsverkets hemsida http://www.slv.se/

Mat under amningsperioden
Det skiljer sig inte nämnvärt i rekommendationerna för mat under graviditet respektive amning. Ofta behöver modern mer vätska under amningen än tidigare och det kan vara bra att vara försiktig med alltför sockrade drycker.

Alkohol och rökning
Man kan alltså i stort sett äta som vanligt när man väntar barn. Alkohol under graviditet och amning kan dock skada fostret och barnet. Eftersom man inte kan veta vilken minsta mängden är som kan ge skador rekommenderas ofta total avhållsamhet för gravida och ammande. Även rökning hämmar fostrets utveckling.

Om narkotika används under graviditet medför detta stora risker för fostrets utveckling.

Referens:
Mat för två. Goda råd för dig som väntar barn. Livsmedelsverket, Uppsala.

Jag är bra skum


Gokväll! Nu har jag precis satt mig ner efter att ha varit igång sen jag kom hem från jobbet, jag har städat, tvättat, diskat, bytt lakan i sängen, plockat undan här hemma, varit och handlat, lagat mat, sytt fast klämmor på mitt löshår usch jag har gjort allt och lite till men nu kan jag äntligen pusta ut. Nu sitter jag och äter clementiner, är det bara jag som får julkänslor av att äta de? Haha, jag älskar verkligen julafton! Juletider är det bästa jag vet, snö, lussebullar, pepparkaksdeg, glögg ja allting! Julmaten! Nu längtar jag till jul!

Ögongodis





Jag tror jag smälter..

Lite om bebisen i vecka 28

Vecka 28 - 13 aug - 19 aug 2008

Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Idag går jag in i vecka 28

Min graviditet - BF Tis 11 nov 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 13 aug 2008.
Din graviditet startade Ons 6 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 20 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 189 fulla dagar av 280 (68%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar(v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 91 dagar kvar till förlossning.

Xist

Nu har jag lugnat ner mig lite från igår, jag var på ett hemskt humör när jag kom hem. Nicklas var trött och grinig och jag var otroligt trött och grinig, jag kom hem lagade mat med en gång.. sen var det igång.

Igår jobbade jag först 7-14, sen mötte Felicia och Liam upp mig på jobbet och hon släpade med mig till Xist. Det var mysigt där faktiskt, söta barn och trevliga föräldrar. Dock tror jag inte det är någonting för mig, jag är ganska blyg utav mig och är inte mycket för att "sitta och prata i grupp" det blir säkert en annan sak när barnet är fött då man kan gå på öppna förskolan och det är mer riktat mot barnet än mot mig. Jag vet inte, jag tror att jag nöjer mig med föräldragruppen via min MVC. Jag får prata med mina närmaste och med min mor och barnmorska så länge :) Någon utav er som brukar vara på Xist?

Igår tog Felicia även ut mitt löshår, kändes så himla skönt att få bort det! Har tampats med att försöka hitta en tid att slita ur skiten sen innan sommaren men jag jobbar ju hela tiden och Felicia har varit bortrest och tagit hand om sin bebis så det har inte riktigt funnit tid. Dock har jag hår hemma som jag ska sy fast klämmor på som jag kan använda vid tillfällen då jag vill vara extra fin. Jag passar nämligen inte speciellt bra i kort hår tycker jag, känner mig som en liten pojke. Nu ska jag snart iväg in till stan och köpa skor på Skopunkten, det blev strul på jobbet och dem kom fram till att jag inte fick jobba i dem skorna jag redan hade (och har jobbat i, i ett år) så nu måste jag springa iväg och köpa nya. Tur att dem betalar annars hade det inte gått! Jag blir så irriterad ibland.

För att lägga på lite från gårdagen så åkte jag och Nicklas iväg till ICA MAXI för att kolla ifall dem hade några passande skor, och det hade dem självklart. Men inte i min strl, så då passade jag på att köpa nål och tråd så jag kunde hem och sy löshår. När vi kommer hem är nålpaketet spårlöst! På något sätt fick vi inte med oss det hem. Då tog det hus i helvete kan jag tala om! Jag bråkade resten av kvällen :) nej nog om detta! Nu ska jag fixa mig det sista och dricka en kopp kaffe!

Igår

Var världens sämsta dag.. allt gick fel, nu sitter jag här. Trött som fan och ska snart börja fixa mig. Jag återkommer senare ikväll då jag inte är lika bitter. Puss på er!

Grease tonight


Nu är jag hemma, eller jag har varit hemma ett bra tag men nu sitter jag och kollar på Grease jag älskar verkligen den filmen! En riktig klassiker, älskar alla skådespelarna speciellt Jeff och John.

Det gick helt okej att jobba idag, men jag känner att jag inte orkar mycket mer snart! Det är så jävla påfrestande o jobba när man är tjock och trött! Ryggen, benen, fötterna ja allting värker!

Nej nu ska jag kolla på grease jag uppdaterar lite senare!

Förlossning på G snart?

Jag har suttit och läst förlossningsberättelser nu och jag vill bara föööööööda!!! Jag ORKAR INTE vänta längre, jag står inte ut! Hur ser mina dagar ut? Jag är tjock, går och jobbar och sover lite. Osv osv..

Kan man inte spola fram tiden 93 dagar?!


Ösregn inatt!

Godmorgon på er! Jag gick upp lite senare idag, jag orkade verkligen inte stressa ska ändå inte iväg förns om en timma! Sitter här som vanligt och dricker mitt te, ska snart göra kaviar mackor och funderar på om jag ska koka ägg till de. Hörde ni hur det regnade inatt? Hur mycket som helst, det lät som att det regnade in någonstans i våran lägenhet även om det är högst otroligt.

I veckan som kommer nu ska jag bara jobba, ska försöka hinna med o träffa Bella som jag jobbade med förut men som bytte arbetsplats, vilket var tråkigt så det ska bli kul med lite catching up! Jag ska försöka träffa Felicia så vi kan ta ut mitt löshår, jag är så trött på det! Skulle kunna slita av det bara för att bli av med de, men de handlar ju om slut resultatet också jag vill ha hår kvar på huvudet så det är nog bäst att låta en frisör göra de. På lördag är jag och Nicklas bortbjudna på middag hemma hos mina föräldrar, undra vad de blir för katt jag hoppas på kalv! Jag vet inte varför är sjukt sugen på kalv med rödvinssås och massa annat gott! Man får väl se!

Igår var vi även om plockade svamp, vi hittade knaaaaaappt några kantareller, men några fick slinka med hem som jag gjorde stuvning på och hade på rostad limpa hur gott som helst! Nicklas mamma hade varit o handlat lite pluttiga bebis kläder också så jag tänkte fota dem idag efter jobbet så ni får se! Men nu måste jag skynda på lite! Ha en bra dag!

Stureplan och Söndag


 
Gårdagen spenderades alltså på Divino (bilden åvan) som jag skrev om tidigare så jag kände jag mig inte alls sugen på att åka dit. Det regnade, jag fick inte på mig en endaste fin klänning, allting var bara fel. Dock fick jag jätte söta kommentarer av er när jag loggade in här nu så tack så mycket! Även om folk i ens omgivning tycker att man är jätte fin som gravid och det finns inge vackrare, så kan jag tala om att man känner sig absolut inte vacker! Iallafall inte jag, jag känner mig stor, klumpig, matt och helt enkelt bara ful. Inga kläder man normalt skulle ha på sig går på, allting ser byllsigt och stort ut. Bättre vart det inte när vi kom dit, precis som jag hade trott så vandrade bruna, smala super snygga tjejer är kort kort tighta klänningar och stilett klackar runt och där kom jag i platta stövlar (som var dem ända skorna som gick på mina svullna fötter) en kofta, strumpbyxor och sönder regnade frisyr!

Tur att det är värt det! Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag längtar tills våran bebis kommer ut! Snart går jag in i v30 och då är det inte långt kvar :)

Nu ska jag och Nicklas ut i skogen och plocka svamp! Ha en mysig söndag allihopa!

Middag på Stureplan

Vi ska snart iväg på 25års fest på Divino, en italiensk restaurang på Östermalm. Sen vidare mot Stureplan, och jag känner mig INTE ALLS taggad, jag känner mig jätte tjock och jätte missanpassad. Inga kläder går på, jag har försökt med jeans jag har försökt med snygga (korta) klänningar, jag har försökt med allting.. känner mig inte speciellt jätte sexig i mina korta klänningar när jag är stor och fet som ett hus. Alla tjejerna där kommer vara super smala, super snygga och ha jätte fina klänningar så kommer jag där stor som ett hus i vanliga kläder. Jag får nämligen inte på mig något annat.. börjar verkligen tröttna på att vara tjock. Känner mig inte alls attraktiv..

Ne usch.. jag mår inte alls bra och vill helst av allt bara stanna hemma och gräva ner mig under täcket.

080808

Hoppas alla hade trevligt igår, själv satt jag hemma med Denize och Emilia och drack juice. Nej men det var mysigt, vi skulle kolla på en film men trött som jag var med tanke på att jag gick upp sex på morgonen för att jobba så somnade jag, Denize och jag satt ända in till små timmarna och pratade om allt mellan himmel och jord.

Jag funderar på att göra 3D ultraljud, någon som gjort de?

På morgonen regnar de

Jahapp! Då var det bara att gå upp igen då när klockan skrek 06:00! Kul jul! Nej! Jag fick iallafall en glad nyhet när jag satte på datorn, min allra bästa vän Felicia är hemma igen från sin långa resa genom Sverige! Haha, nej men dem har farit runt överallt.. men nu är dem hemma iallafall så jag ska försöka träffa henne var så länge sen nu ju!

Idag jobbar jag som sagt 8-14 så det är inte så farligt, även om de fortfarande är sex timmar så är det skönare tid, skönare på något sätt att jobba på morgonen. Jag jobbade 0630-16 förut innan jag vart gravid och den tiden älskade jag även om det kändes som bomben att gå upp klockan fyra. Just nu sitter jag och dricker lite naturell yoghurt (det smakar apa för er som undrar, men magen vill sig inte alltid nu när det är en liten bebis som ligger där inne och trycker haha) och dricker lite apelsin juice! Ska sätta på en kopp te och börja sminka mig.. öööh! Orkar inte! Kanske ska köra på osminkat idag? Nee.. stackars mina kunder! Ha en bra dag iallafall!

Film tonight



Nu sitter jag och väntar på att denna film ska ladda klart så jag kan kolla på den med Nicklas, den ska tydligen vara bra så vi får hoppas att den är de! Denize tipsade om den igår, men hon ska alltid hitta så komplicerade filmer som jag aldrig fattar haha! Så vi får väl se hur bra de går..

Det var riktigt segt på jobbet idag jag gick bara och räknade timmarna, dem här dagarna har jag utbildat nytt folk också stackars dem! Jag har varit så uttråkad själv så jag kan inte fått arbetet att låta roligt! Oh well! Snart är det helg imorgon jobbar jag 8-14 super skön tid så jag tänkte handla hem lite ansiktsmasker, peelingkrämer, fotskrubb och göra en kropps peeling! Få bort lite skit från kroppen, kan vara skönt att göra ibland!

Hoppas ni haft en bra dag!

William



Min graviditet - BF Tis 11 nov 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 7 aug 2008.
Din graviditet startade Ons 6 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 20 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 183 fulla dagar av 280 (65%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag(v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 97 dagar kvar till förlossning.

Godmorgon!

Ser ni min fina nya design? Den har http://michaelaslife.blogg.se fixat så snällt åt mig :)
Nu är jag iallafall uppe och vaken, usch! Vilken väder det är idag? Ska det regna? Någon som vet? Jag ska iofs bara jobba så jag lär ju inte lida, ikväll kommer min mami förbi och fikar oss.. och imorgon kommer Denize, Emilia o Jimmy hit och äter god mat och tydligen ska vi spela poker (?) jag har aldrig kunnat spela poker! Försökt lärt mig miljontals gånger men de går verkligen inte in.. jag får väl leka med Emilia istället eller något.

Jag är verkligen less på att jobba nu.. önskar att försäkringskassan kunde jobba fortare så jag får veta om jag får hel havandeskapspenning! Isåfall jobbar jag bara augusti ut och en vecka in på september, det vore guld!

Ha en bra dag allihopa!

Gokväll!

Här sitter jag och dricker te som vanligt, jag har städat hela lägenheten, lagat mat, vikt tvätt, tvättat och donat här hemma sen jag kom hem från jobbet! Känns skönt att det är lite mer "ordning" här nu! Jag har även burit ut onödiga saker ut i förrådet! Duktiga jag! Snart tänkte jag lägga mig i sängen och bläddra igenom lite tidningar och dricka mitt te.. men tänkte uppdatera här lite!

Dem flesta tror alltså inte att dem kommer hitta Maddie, tycker det är så sorgligt att folk kan göra så mot varandra, ta någon annans barn. Det är helt sjukt.. men världen ÄR sjuk.

Sitter och väntar på msn på Michis.. så vi kan fixa till min otroligt fula design, hon hade gjort en jätte fin rosa :) nä nu ska jag sjunga lite! Haha! Puss på er!

Maddie?



Jag har följt Madeleine fallet sen hon försvann, hoppas varje gång dem skriver något nytt att dem ska vara "bovarna" på spåren, men att hon fortfarande är vid liv.. jag vet inte om jag tror att det är så stor sannolikhet.

Jag gick in på aftonbladet nu och såg att dem hittat "nya" bilder på en flicka som tydligen är slående lik Maddie, bilderna togs bara några timmar efter att Maddie försvann på en bensin mack nära hotellet där föräldrarna bodde. Vad tror ni? Kommer vi någonsin få veta vad som hände och vart Maddie befunnit sig i snart två år?

Nu går jag in i v 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.



Känns så himla mysigt, snart är jag i v30 och då är det inte långt kvar! Vi har inte börjat "fixa" riktigt här hemma ännu, vi har ju köpt vagnen http://www.baby.mags.ru/linkpics/emmaljunga_mondial_duo_combi_11829_creme_leatherette.jpg (fast vi har från deras 09 sortiment, och i svart krokodil skinn men annars så ser den ut ungefär sådär! Sen köpte vi ju lite kläder på Mallis och Nicklas föräldrar här även köpte lite till oss, sen har vi fått massor av min mamma. Det är mycket kvar att fixa som skötbord, säng osv.. men det känns lite tidigt ännu :) det gör ju ingenting om vi väntar tills nästa månad!

Idag ska jag jobba som vanligt, usch.. jag vill verkligen inte har super ångest.. idag ska jag faktiskt inte göra någonting efter jobbet, jag hade tänkt shoppa lite men jag tror jag struntar i det! Behöver spara pengarna lite, så jag tänkte åka hem och städa istället! Nu ska jag fortsätta fixa mig och dricka mitt te!

Måndagen som varit,

Idag är det 99 dagar kvar till William, alltså nu bara två siffrigt! Hihi!



Usch, det börjar bli riktigt jobbigt att jobba.. med tanke på att jag har ett så pass rörligt jobb och behöver kunna springa runt och bära tungt. Jag känner mig mer som en börda än behövlig för dem just nu, har sammandragningar hela tiden på jobbet så det känns verkligen inte bra! Ska prova o jobba med ett stödbälte idag, se om de mildrar lite.. som tur är jobbar jag (förhoppningsvis) bara en månad till! Sen blir de vila upp mig inför förlossningen..! Får hålla tummarna!

Igår efter jobbet mötte jag upp Denize och vi gick runt i stan, två oversize koftor och två vita långa baslinnen fick följa med hem! Skulle egentligen behöva två tre stycken till i andra färger.. men de får bli en annan gång! Det var jättefint väder i början på shoppingen men när jag skulle stiga av tvärbanan ÖSTE det verkligen ner! De var en pöl uppe på magen min! Haha! Annars gjorde jag inte så mycket mer igår, när jag kom hem hade Nicklas lagat middag mums! Sen somnade vi vid tio tiden så det var skönt!

Idag ska vi iväg o fira hans kära kusin Ellinor som fyller arton idag! Grattis gumman!



(Ellinor och lillasystern)

Är det November snart?

Du har gått 180 fulla dagar av 280 (64%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar(v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 100 dagar kvar till förlossning.

Nu orkar jag faktiskt inte vänta längreeeeeeeeeeeeee!!!!!

Godmorgon



Det gick bra att fixa naglarna igår, dem vart fina fina! Nu hoppas vi att dem håller också, hört att nagelförlängning tydligen inte ska hålla lika länge på gravida.. oh well! Igår var världens sego dag (som vanligt för mig) Nicklas och jag var och handlade lite med på kvällen, sen kom Patric över och höll oss sällskap en stund. Jag laddade även ner Batman filmen, men somnade efter fem minuter..! Haha! Helt slut, sen kommer jag ihåg att Nicklas sa att jag somnat på hans arm så nu hade hans arm somnat och han kunde inte röra den.. och så försökte jag ta mig till sängen men jag var så trött och snubblade överallt.. haha! Mer än så kommer jag inte ihåg!

Suck idag jobbar jag 10-16, jag vill iiiiiiiinte! Jag får försöka palla mig igenom de, efter jobbet tänkte jag ta en trip förbi Gina Tricot och köpte en jacka och massa baslinnen, jag har nämligen inte ett enda långt baslinne! Helt sjukt! Alla har försvunnit! Nej nu måste jag sätta fart.. jag börjar må illa..!

Söndag, underbara Söndag

Godmorgon allesammans! Jag vaknade bara för någon timma sen så jag har hunnit duscha lite och tänkte dricka lite varmt te innan jag åker iväg! För er som undrar vart vi ska fixa naglarna så är det på Proffesional Nails i Haninge Centrum, där dem är super duktiga och gör det för mycket lägre priser än här i stan! Istället för runt tusen lappen så betalar jag bara 420 :- för att göra en förlängning med gele/akryl och sen fransk manikyr på de!

Nicklas ligger fortfarande och sover.. men jag hoppas att han hinner vakna om en timma, då kan jag fråga lite snällt om han orkar skjutsa mig till pendeln.. istället för att jag ska behöva åka en station :)

Söndags ångesten börjar krypa in också.. helgerna är alldeles för korta! Jag skulle kunna tänka mig att jobba fyra dagar i veckan mån-tors eller något liknande så hade man fredag, lördag o söndag fria! Va sägs om de? Haha! Ne nu måste jag sätta fart, väntar bara på att mitt hår ska torka så jag slipper gå ut och bli förkyld... för idag är det ganska kallt! Puss på er!

Maskerad i all ära

Igår vi först på middag och sen blev det maskerad fest, alla var utklädda förutom jag och Denize. Jag kände ingen riktigt party anda med tanke på min tjockis mage och lack of alkohol då kunde jag lika bra äta mitt godis och dricka min päron soda i och försöka ha kul med alla fullisar! Nicklas var pimp iallafall, haha ser ganska skoj ut på bilderna! Vid ungefär halv fyra tyckte jag att de började bli dags att åka hemåt så jag ringde en taxi och vi var i sängen runt fyra snåret, lagom att gå upp klockan tio för att åka till Nicklas släktingar i Gnesta och fira deras dotter som fyllde fjorton! Gott med massa smörgåstårta, men jag var förbannat trött och kände för att åka hem och gömma mig under täcket. Det är vad vi har gjort resten av kvällen, jag har hunnit med att städa undan lite här hemma och sätta på en tvättmaskin också annars har vi bara degat hela dagen.. 

Imorgon bitti ska jag upp runt halv nio tiden och åka iväg o träffa Nicklas kusin Ellie (som även kommer bli gudmor till William) för att fixa våra naglar, som sagt nu när jag ändå är tjockis kan jag få vara lite fin så jag unnar mig själv lite nu när jag är tjocker! Jag tänkte göra nagelförlängning, med fransk manikyr jag visar bild resultat när jag kommer hem igen :) 

Nu för lite bilder från gårdagen!



 






Ni ser att även utan alkohol lyckas jag bara komma med på bild med störda miner!

My love



Kände bara att jag var tvungen att skriva att jag älskar dig Nicklas!

RSS 2.0