Magbilder för er som varit nyfikna!

Här har vi då dem efterlängtade magbilderna! Min tjejkompis Marie fick ställa upp som fotograf! Här i vecka 22!




Nedgångar..

Ibland är jag verkligen på super pissigt humör, jag är deprimerad och ledsen. Antar att det kommer med graviditeten, jag känner mig tjock och ful. Jag är ledsen för att jag inte kan färga utväxten och känner mig ofräsch, och för att jag inte kommer i några gamla kläder och just nu innan jag fått pengarna från Försäkringskassan så har jag inte råd med nya heller. Känner mig tjock och ofin som springer runt i mjukisställ och mjukisbyxor hela dagarna, jag har en finare klänning/tunika jag kan ha.. usch sen så är jag väldigt känslig när någon höjer rösten åt mig, eller klagar på mig, eller säger något i stil med "lyft på ditt feta arsle och gör bla bla bla" sånt kan verkligen ta hårt just nu. Nu låter jag bara fjantig, men det är så jag känner.. jag vet ju att något gott kommer utav det och jag är jätte glad för att jag är gravid. Men man måste få vara lite ledsen ibland..

Soliga dag

Har precis kommit hem, efter att ha jobbat och träffat Denize och Emilia! Mysigt faktiskt, vi tog en fika i solen och sen gick vi och kollade på fina smycken lite här och var och åt glass! Sitter här nu och väntar på att min mac n cheese ska bli klar så jag kan sätta mig o kolla på OTH ;) gamla avsnitt dock, men jag får aldrig nog!

Nicklas kom hem för fem minuter sen en snabbis och sa att han har en jätte fin överraskning till mig men jag får inte veta förns om en vecka!!!! GAH! Varför berättar karln det för mig nu!? Va kan det vara?! Haha jag är så överdrivet nyfiken när det gäller allting, delvis därför vi kollade könet! För att nyfiken i en strut (jag) inte kunde hålla mig! Nu kommer ju jag gå och läääääängta i en hel jävla vecka!

På söndag kommer min mami hem så efter det tänkte jag springa hem dit och hämta deras webcam så jag kan ta mag bilder för nu börjar jag bli riktigt tjock!! Vart jag än går så kollar folk på magen min!

Nej nu kallar spisen jag hungrar ihjäl! Eller vi rättare sagt :)

Fick en fråga angående några hudvårsprodukter jag skrivit om, som ska motvärka bristningar! Jag köpte kroppssmöret "kakaosmör" från the body shop! Tror de kostade runt 250:-


Sjuk

Nu har jag gått och blivit sjuk, inte alls skoj! Kan knappt sova om nätterna som det är, magen är i vägen vilket håll jag än ligger åt. På råga på det så har jag gått och blivit sjuk, så jag kan inte andas heller.. suck! Sitter här och försöker få i mig scones som jag gjort, smakar absolut ingenting!

Vecka 21 - 25 jun - 1 jul 2008
Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern, det kan man avhjälpa genom att dricka mycket. På så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt. Unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och miniralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

Min lilla William det :) Nicklas och jag har världens fajt över barnvagn.. vi bestämde ju oss för en Mondial Duo från Emmaljunga men den finns inte i mörkblått och ljusblått, det är bara Edge Duo som finns i det och eftersom jag bara hört negativt angående just den vagnen och sen när jag var och prov kände på den så kändes den inte alls rätt, den var stor som ett hus, super klumpig och nej inte alls bra! Det är ju mest jag som kommer springa och släpa på den där jävla vagnen och han ENVISAS med att han SKA HA den vagnen som har just dem färgerna (dif,,) jag blir tokig ibland! Hjälp mig! Haha!

Nej nu måste jag sätta fart.. jobba! Urk! Puss på er!

Midsommarhelgen

Länge sen jag skrev nu, vi har varit bortresta! Varit ute på Yxland och firat midsommar om vart annat, nu blir det inte så mycket tid med bloggingen heller då jag jobbar heltid igen fram tills nästa vecka sen har jag en månads semester! Vi är hemma några dagar, sen åker vi iväg till Åland och hinner knappt komma hem och tvätta sen sätter vi oss på planet mot Alcudia, Mallorca! Ska bli underbart.. efter det jobbar jag bara en månad till ungefär sen är det dags att börja invänta bebisen!

På Onsdag är det vecka. 21 och jag ska verkligen försöka hinna slänga upp lite magbilder, nu har ju halva tiden gått! Så det går fort fram! Ni får ha det så bra så länge!

Som lovat!




Allting såg bra ut! Dock hade dem räknat fel (igen) och bebisen är beräknad den 11 nov istället för 18 så jag är alltså i vecka 19 nu och vecka 20 i över morgon! Det blir en kille och han ska heta William efter sin gudfar :)

Tidigt idag

Idag börjar jag mycket tidigare än vad jag brukar med tanke på att jag ska på ultraljud idag och inte vill missa mina timmar! Jag fick en del frågor angående vagnen, det är en Emmaljunga Mondial Duo Combi och den kostar c:a 7000:- lite beroende på vilka tillbehör och vart du köper den! Den andra vagnen jag kollar på är Emmaljunga Edge Duo Combi, den kostar c:a 7400:- och jag ser nog inte riktigt skillnaden mer än att den har lite tjockare "ytterskal" och ser lite mer "sportig ut" annars verkar ju finesserna vara detsamma som den första vagnen? Eller? Någon som har provat och vet?

     
  

Har läst en massa på hemsidan och det står iprincip samma sak på båda vagnarna! Så jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag vill ha, så det blir nog enklast att åka till Babyland och känna efter lite på båda två. Sen tänkte jag även på matchande skötväska från Emmaljunga, den kostar c:a 700:-



Ni som provat både Mondial och Edge Duo är mer än välkommna att kommentera i kommentarsfältet, då jag inte riktigt kan bestämma mig. Tycker iofs att Mondial är snäppet snyggare, men är Edge Duon ett smartare val tar jag hellre den! Nu ska jag få i mig lite frukost och sminka mig! Ha en bra dag allihopa, ikväll kommer ultraljudsbilder och eventuellt info om vilket kön! Håll utkik!

Regnig morgon.. igen!

Jag börjar bli innerligt trött på detta väder, vart tog sommaren vägen? Med tanke på att jag jobbar hela tiden har jag inte hunnit få någon bra färg, tur att jag åker till en kompis landställe på torsdag, till Åland om två tre veckor och till Mallorca om en månad! Får hoppas på att det är sol någonstans iallafall! Helgen har varit lugn och skön, Nicklas har spenderat mesta tiden hos grannarna och hjälpt dem renovera.. hade jag inte varit gravid hade jag hjälpt till men att bära tunga gips skivor och andas in smuts och spackel känns inte som prio ett! Jag bjöd istället på middag och luncher när folk var hungriga!

Vill ni veta en sak? Igår kände jag bebisen sparka för första gången! Eller sparka och sparka, jag låg och läste "Ett barn blir till" igår kväll vid 21 tiden och då kändes det som att en bubbla sprack på ena sidan av magen, någonstans under magen ganska långt ner och långt in. Jag är helt säker på att det inte var magen som "förde väsen" detta kändes helt annorlunda det kändes på något sätt att det inte var min mage som var bråkig. Sen kom de ännu en "sprickande bubbla" och en till, och en till! Efter "bubblandet" på höger sida så kändes det som en "box" eller vad man ska kalla det för på vänster sida och jag antar att det var en knyten liten näve som slog till! Det slutade med att jag var så kissnödig så jag fick slita ut Nicklas ur toaletten! Ganska häftig känsla faktiskt, snart dröjer det inte länge förns den börjar sparka ordentligt!

Idag händer det ingenting speciellt, jag tänkte börja göra mig iordning för att jobba och sen ikväll ska jag nog bara ta det lugnt och se om de går någon bra film på TV! Tänkte smyga förbi bokhandeln efter jobbet och se om jag hittar Jenna Jameson's självbiografi, har hört att den är grym! I detta väder passar det perfekt med en bra bok och något varmt gott o dricka!

Föressten, de tidigare inlägget angående vagnen.. jag har ändrat mig, igen! Men denna gång tror jag att jag bestämt mig på riktigt. Här har ni den, själva modellen, färgen bestämmer vi väl inne i affären när det är dags att köpa!




Som sagt, även denna är en kombi vagn! Jag ändrade mig bara från Teutonia till Emmaljunga.

PS Spana in bloggen imorgon efter 14 då ni får se nya ultaljudsbilder, och har vi tur får vi även veta könet imorgon!

Skit väder

Vilket skit väder det är ute! Fast det är ganska mysigt jag har legat i sängen i stort sätt hela morgonen och druckit en latte och lyssnat på regnet! Nicklas gick upp vid 08:00 för att hjälpa våra grannar fortsätta riva i deras lägenhet, och ikväll ska dem dra hit ett party tält till våran bakisa och kolla matchen blir förmodligen lite grillning också. Jag får nöja med mig att titta på när alla andra har roligt som vanligt, jag undrar om mina Niferex eller vad dem nu heter, mina järntabletter iallafall om dem fungerar? Jag är fortfarande extremt trött och orkar nästan ingenting.. min BM kollar nog järnvärdet igen nu på tisdag får se vad hon säger. Bortsett från att jag är extremt trött jämt så mår jag bra nu, illamåendet är som bortblåst och jag mår super! Känns bra, längtar som en tok till ultraljudet på tisdag!

Nu ska jag fortsätta med mina naglar, sitter och målar fransk manikyr! Ha en bra dag i regnet!

So you know

Never make someone a priority when they still consider you an option.

Tacos ikväll

Idag ska vi slappa jag och min älskling, jag har tvättat och donat sen igår och nu ska jag diska sen ska vi äta på papptallrikar och direkt ur stekpannan haha jag orkar verkligen inte diska en gång till! Återkommer när jag är klar med mina sysslor!

Efterfrågan

Magbilderna koooommer jag lovar, Nicklas är fortfarande i Österrike och det är bara han som har kamera! Annars tänkte jag anlita min lilla fotograf nööörd Denize så kan hon fota mig! Eller stenen hon såg på marken.. man vet ju aldrig med henne och en kamera! Nu måste jag kila in i badrummet och sminka mig, ska till jobbet om tjugo minuter! Känns inte så lockande att gå ut idag, det regnar och är äckligt väder och jag har sovit tio timmar och är fortfarande trött!

Skickade ett sms till min älskling precis och frågade hur långt dem hade kommit, inget svar. Hoppas dem bytt av så att han sitter och sover eller någonting, med alla dessa hormoner blir jag orolig hela tiden! Min bebis!

OTH

Någon som har koll på när One Tree Hill börjar igen?? Jag hittar inget datum någonstans! Paniiiik! Haha!

Till en kopp kaffe


Nu på senaste tiden har det inte blivit mycket uppdatering från min sida, väldigt ledsen men undertiden det är fint väder så passar jag på att sitta så mycket jag kan i solen och sen har vi haft fullt upp! I helgen var vi nere i Gnesta hos Nicklas bror och hans familj, det bjöd på fest och grillning i all ära! På lördagen var det så kallade "Gnesta dagen" och hela centrum bestod av en marknad, med nygjorda munkar osv! Det var nästan lite likt Bulgarien, med alla stånd! Älsklingen var gullig nog och köpte ett par fina sandaler med snäckor på (bild kommer) en plånbok och en tröja till mig! Mycket mysigt, men på söndagen efter att ha varit där sen fredags morgon kände jag att jag ville hem. Jag trodde jag skulle DÖ av värmeslag i bilen på väg hem jag satt med en två liters flaska vatten och försöka hälla i mig allt på en gång! Igår var jag och Nicklas på bio och såg What happens in Vegas! Haha ganska rolig film faktiskt, dock lite tråkigt och fjantigt slut! Vi åt även middag, för min del vart det någon indisk curry kyckling gryta, med ris och vitlöks nan bröd! Riktigt mumsigt! En nackdel med god mat när jag har blivit tjock är att jag inte kan äta speciellt mycket, det får inte riktigt plats med en bebis, tarmar, magsäck och blåsa i lilla mig så jag fick så ont att jag trodde jag skulle spricka!

Imorse vid fyra tiden åkte Nicklas iväg med två kompisar till Österrike, dem ska se Sverige-Grekland matchen live! Ganska häftigt faktiskt, även om det känns lite halvtrist för mig att min älskling är borta nästan en vecka så jag får jag faktiskt unna honom det nu när han kan! Sen blir det ju inte så mycket tid till sånt när vi har en liten bebis att ta hand om! Även om det är mysigt det med, längtar så jag spricker tills jag får se det lilla miraklet.. undrar vem han/hon är lik osv osv! Annars har jag inte gjort så speciellt mycket idag förutom jobbat, fick utbilda en ny tjej idag så det var ganska roligt! Lite omväxling och skönt att slippa stå i kassan själv ett tag och bråka med kunder.



VECKA 17: Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Gällande graviditeten är jag nu i vecka 17 (18 på onsdag) och det börjar närma sig det RIKTIGA ultaljudet (ultraljudet i v 13 var enbart för att fast ställa vilken vecka jag var i då jag inte hade någon ordentlig koll på min mens innan) känns jätte spännande! Förhoppningsvis får vi reda på kön också! Och så klart slänger jag upp bilderna här direkt när jag fått dem i handen.. ultraljudet blir alltså nästa tisdag kl 14. Har ännu inte börjat känna "sparkar" eller vad man ska kalla det, tror jag iallafall! Det är någon gång ibland då jag ligger i sängen alldeles stilla som jag kanske anat att det var någonting men med tanke på att jag är så kallad förstföderska dröjer det nog lite till! Illamåendet för er som läst mina tidigare inlägg är mycket bättre, känns underbart jag har äntligen kunnat äta lite mer varierat och äcklas inte av lika mycket längre! Helt underbart! Jag har inte heller spytt på ett bra tag, det börjar ju närma sig mitten på graviditeten så förhoppningsvis ska det var helt passe!

Nu sitter jag hemma hos mina svärföräldrar och ska vara här tills på onsdag då jag inte känner för att sitta hemma ensam med min tjockis mage och sakna Nicklas! Jag tänkte snart laga mig lite stuvade makaroner och sätta mig i deras hästens säng med fjärrkontroll! Den är helt underbar, man kan justera så att man nästan sitter i en fotölj!

Nu har ni fått lite uppdatering hoppas ni inte tröttnat, blir så glad utav era fina kommentarer! Puss på er!

Bloggtorka här med

Ledsen att jag inte alls uppdaterar ofta, vi har varit bortresta hela helgen och kommer vara bortresta nästan hela sommaren! Men hoppas ni fortsätter kika in här då och när det är dåligt väder så det är lite roligare o sitta vid datorn! Jag lovar att hålla er uppdaterade gällande graviditeten!

Hoppas alla njuter ordentligt av det fina vädret nu! Här har ni en bra scen från Jackass 2 så länge!


Kinesisk kalender



Man ser inte så jättebra här, men spalten till vänster är vilken månad barnet blev till och spalten högst upp är hur gammal jag var när barnet blev till. Så jag har ringat in de till "F" där med rött! Jag undrar verkligen vad de kan vara.. enligt den här kalendern ska de alltså vara en tjej! Även om de mest är på skoj så är de ganska roligt!

Snart dags

Sitter här och trycker i mig den sista frukosten.. det var tre toast, blåbär vanilj yoghurt och äppel juice! Mums! Jag har kommit någon konstig grej där jag HATAR att göra mig iordning på morgonen, jag sminkar mig YTTERST lite och hatar verkligen att sminka mig när jag ska iväg till jobbet helst vill jag bara gå osminkad.. men det är tydligen förbjudet vi ska vara lik "flygvärdinnor" härligt värre! Kanske är för att jag är gravid och känner mig pluffsig och ful allmänt jag vet inte.. nu ska jag dricka upp de sista och hoppa på min älskling och ge mig iväg! Puss på er!

Morning morning


Va skoj att jag fick så himla många svar angående barnvagn! Det är superbra med alla tips så fortsätt gärna! Vad ni har för erfarenhet av just Emmaljunga, vilken typ som är smartast osv osv!
Sen det är klart vi ska vänta tills vi vet villket kön :) jag och Nicklas tror ju olika gällande kön, så vi har bestämt att den som har rätt ska få välja färgen på barnvagnen haha! Vi får hoppas att jag har rätt då, eftersom alla tror kille så måste ju jag hålla på tjej även om jag egentligen inte tror någonting och blir mest glad om barnet är välskapt och har två armar och två ben :)

Vi vaknade precis av att glasmästaren kom hit, han ska sätta upp ett pansarglas i vårat kök! Det fönstret är nämligen så skymt att man lätt skulle kunna kasta in en sten där och bryta sig in om man så skulle vilja. Så det blir bra med pansarglas då är de näst intill omöjligt att kasta sönder. Jag får se om jag får lura mig in i köket och hämta lite mackor, igår åt jag fem toast vi får väl se hur många jag pressar i mig idag! Åt till och med två efter middagen också! Idag ska jag jobba som vanligt suck.. sen får vi hoppas att Nicklas lyckats installera programmet så att jag kan lägga in lite magbilder vore ju synd och missa när den växer :)

Idag är det alltså v. 17! Ha en trevlig morgon allihopa!

Bilbarnstol

Såg föressten att Barnens Hus har kampanj fram tills den 23 Juni på just bilbarnstolar, funderar på att köpa denna innan dess! Så sparar man lite pengar! Det lär ju vara just under sommaren som de har sina kampanjer! Föressten, har ändrat mig lite gällande barnvagn, jag vill ha Emmaljunga. Någon som vet vart dem säljer dem vagnarna? Jag har kikat runt på diverse hemsidor och varken Babyland eller Barnes Hus verkar sälja! Hittar inga återförsäljare någonstans förutom en i Malmö! Känns skumt.. de bör väl finnas?

Bilder

Många frågar om bilder, anledningen till att jag inte har några är för att vi inte har någon digital kamera och bilder ligger i Nicklas mobil. Han ska installera ett program ikväll eller senare i veckan så att jag kan lägga in dem! När det är så fint väder och jag jobbar så får ni ursäkta för dålig uppdatering, jag spenderar inte så mycket tid framför datorn när de finns chans att sitta ute i solen o sola!

Imorgon är de v. 17!


Lemonade och varma mackor

Börjar jag denna härliga morgon med, Nicklas har en har skadat sitt knä.. vet dock inte hur men han ligger iaf och sover! Hans klocka ringde halv sju imorse och då vart jag sten pigg så vi har legat och kollat på Beck den där med tavlorna vet inte vad den heter, men den var grymt bra iallafall! Gunvald är bäst i alla lägen! Haha! Igår var vi och handlade på ICA maxi men det vart senare än vad jag trodde, därmed ingen uppdatering! Vi kom inte hem förns strax efter 21 och då var de dags för att laga middag, så de vart super sent! Jag fick inte i mig något annat än majskolvar med massa smööööör! Jag åt två stycken som simmade i smör, men vart ändå inte mätt så jag kokade potatis och mosade även det i massa smör! Jätte nyttigt och bra, eller något..

Nu har jag snart tryckt i mig fyra toast och fler ska ner! Tur att jag är gravid då, så jag kan äta lite mer än vanligt! Föressten, nu är de bara två veckor kvar tills nästa ultraljud! Skoj va? :) Jag längtar super mycket! Äntligen ska vi få reda på kön!

Men nu ska jag hoppa på Nicklas som sover och tala om för honom att de blir storstädning idag! Ha en bra dag allihopa! Puss o kram!

I väntans tider

Jag sitter fortfarande och väntar på Nicklas som är iväg hos naprapaten, hoppas han kommer snart jag börjar bli riktigt hungrig. Undertiden har jag fördröjt tiden med "Handboken för gravid - allt din doktor inte berättar" den är sjukt roligt faktiskt! Innehåller all info ingen annan talar om! Kanske inte rätt bok för den som är övernojjig, jag tycker iallafall att den är skoj! Den förklarar att förlossningen gör dödsont att man känner att man dör och det är precis sånt jag vill höra jag rullar hellre in till förlossningssalen förbredd på de värsta än kommer in dit o tror att de gör "lite" ont bara, ungefär som mensvärk. Hell no, jag vill höra allt. Så ni som tycker likadant kan beställa den på internet!


Bloggflytt!

Jag har inte kunnat skriva på ett tag då blogg.se flyttat min blogg! Men nu är den flyttat och jag fattar ingenting! Vi ska snart åka och storhandla nu när vi haft inflyttningsfest osv har vi knappt någon mat hemma förutom en halv smörgåstårta från festen men jag vet inte hur god den är nu två dagar senare! Haha!

Nu ska vi handla mer senare :)

Inflyttningsfest

Nu är den avklarad och jag har lärt mig en sak, jag ska aldrig mer ha fest. Så mycket stök och bök som jag pampades med fyra inatt när dem sista hade gått. Suck. Disk i högar, ölburkar överallt. Nu ska vi hem till Nicklas föräldrar en stund och sen blir de grillning med grannarna jag gjorde precis en pastasallad till de! Får hoppas att den blev god! Jag har även hunnit med att sola lite idag, dock tar den svenska solen sällan på mig. Vet inte riktigt varför, men väl utomlands blir jag nästan svart.. nästan så att de inte är snyggt längre! Haha! Inga bilder från gårdagen dock, de fanns inte tid till de!

Nu ska vi iväg! Nicklas har tagit bilder på min mage som jag tänkte slänga upp oxå! Puss!


RSS 2.0