Just me and my son

Nu har Nicklas varit hemma med oss i tio dagar, och idag var hans första arbetsdag. Det kändes ganska konstigt, jag har blivit så van att han är hemma med oss och är där när jag vaknar. Men nu är det bara jag och William, våran första dag tillsammans bara vi. Nu är jag mammaledig på riktigt, vi har precis vaknat och jag har tänt massa ljus här för att få upp värmen lite vi har en lite rolig fastighetsägare han anser att man inte behöver ha varmt hemma för att han är en eskimo. Okej. William ligger här i sängen och pratar lite för sig själv, jag kollar på Madicken som går på tv. Min mamma kommer hit om en stund, egentligen skulle vi ta en lång promenad idag men det känns inte som att man vill ge sig ut med vagnen i snöstormen det får vänta.. eller så kanske vi tar en promenad iallafall? Vi får se, nu när jag inte är gravid längre vill jag ut och röra på mig så mycket som möjligt så jag blir av med dessa kilon. Även fast det känns som att William ammar bort mig, känner mig som en liten flicka med en bebis.

Mina infektioner har börjat ge sig, jag äter fortfarande dubbel antibiotika kur så jag är lagom vimsig och trött. Speciellt idag, mitt i natten någon gång mellan amnings tillfällena så spydde William! Hur mycket som helst! Det bara rann från hans kudde och ner på mig.. det var bara att kasta av alla örngott och försöka torka bort så mycket som möjligt! Jag bytte även body på honom och la honom i hans vagn istället, tog en vetekudde och värmde i micron först så han skulle ha det varmt o mysigt.

Imorgon ska vi alla tre iväg på Williams hörseltest på sjukhuset, hoppas det går bra! Nu ska jag lägga mig ner i sängen och mysa lite med William! Puss på er så länge!

Tack för alla gratulationer! Ni är för gulliga!

Älskar mina pojkar!

Sick

Sjukhuset idag igen, urinvägsinfektion, feber, mjölkstockning och infektion i livmodern. Så bra har jag mått sen vi kom hem från BB, nu äter jag dubbel antibiotika kur för infektionen i livmodern. Min lilla älskling är också lite sjuker, han är snorig och nyser och hostar ibland. Men feber har han inte, och han äter flitigt så det är nog ingen fara!

Hoppas ni har förståelse med att jag inte kan uppdatera så ofta! Kram!


Inge bra

Jag har fått mjölkstockning och spenderade natten på akuten med Nicklas och lille plutt, jag hade över fyrtio graders feber så nu mår jag verkligen inte bra.

Återkommer när jag är frisk igen!


Förlossningsberättelse (det lilla jag minns)

Den 5/11 Onsdag kväll skulle Nicklas som vanligt iväg och träna och jag brukade alltid stanna hemma och titta på Efterlyst och bara ta de lugnt men just den kvällen ville jag verkligen inte vara själv av någon anledning. Nicklas skjutsade hem mig till hans föräldrar och jag spenderade kvällen med hans mamma, jag hade svin ont i ryggen eller svanken men tänkte inte mycket mer på det, det hade jag haft förut. Tänkte att de hade säkert o göra med att jag hade hängt tvätt eller skurat golv.

05:40 den 6/11 hade jag sovit uselt, jag vaknade för jag tror den 1000:e gången och skulle vrida mig från ena sidan till den andra. Då känner jag hur någonting börjar sippra, kissar jag på mig?! De slutar inte rinna utan det känns som de nästan forsar, och hela jag ligger i en enda stor pöl. Mitt vatten hade gått. Jag börjar skaka på Nicklas han skulle upp om tjugo minuter för o jobba, och han blir sur och frågar vad jag vill. Jag berättar att mitt vatten har gått, och han blir klarvaken. Jaha vad fan gör jag nudå tänkte jag!? Nicklas åker snabbt in till jobbet för att berätta att han inte kan jobba idag och för att köpa blåbärssoppa och bindor till mig för de slutar inte sippra vatten, jag sitter på en handduk i vardagsrummet. Under den halvtimman Nicklas är borta försöker jag med att ställa mig i duschen, jag slår på varmaste vattnet och står där och spolar under magen för jag känner att jag börjar få riktigt ont i mellan åt. Men lyckas andas mig igenom varje värk..

Runt ca 07:00 så är Nicklas tillbaka och jag sätter mig på vardagsrums golvet och försöker få i mig en banan och lite blåbärssoppa, det funkar inte utan jag lägger mig i sängen på en handduk och försöker koncentrera mig på The Voice på tv. Ingenting fungerar, det börjar göra riktigt ont och jag ringer till förlossningen, dem ber mig komma in vid 9. Jag ringer tillbaka kvart över sju och säger att det går inte jag har för ont, dem ber mig vänta en halvtimma o klocka värkarna. Jag håller mig till kvart i åtta och värkarna kommer med 3 minuters mellan rum, jag ringer igen och dem säger att vi är välkommna in.


Runt 08:30 tiden så är vi inne på förlossningsrummet och dem kopplar på CTG, för att ha koll på barnets hjärtljud samt titta hur regelbundna värkar jag har. Och visst hade jag haft rätt, dem kom tätt och med 3 minuters mellanrum, dem kollar även hur mycket öppnat mig och det visar sig redan vara fyra centimeter.

Jag försöker andas mig igenom varje värk men vid 09:50 känner jag hur det börjar kännas ORDENTLIGT och dem frågar om dem får sätta akupunktur i svanken på mig, det var nämligen där det kändes mest. Jag som vanligtvis svimmar av nålar och dylikt bryr mig inte ett smack, jag känner knappt när han sätter dit nålarna jag vill bara att denna hemska smärta ska försvinna. Jag får ligga på en sacco säck på sängen med fötterna på golvet och Nicklas masserar mig rygg, jag ber honom massera hårdare och hårdare. Min mamma kommer och jag börjar gråta, ramlar ihop på golvet och sätter mig i ett hörn. Dem försöker få upp mig och säger att där kan jag inte sitta, men sitta stå ligga göra vad fan som helst jag ville bara krypa ur mitt eget skinn.


10:09 känner jag att den här akupunkturen inte gör ett skit och dem försöker med lustgas, vilket bara gjorde det hela ännu värre. Jag känner mig äckligt full, jag låter som ett cp när jag pratar, allting bara snurrar, jag fattar knappt vad folk säger och allt detta samtidigt som jag har så ont så jag inte vet vad jag tar vägen. Barnmorskorna försöker lugna mig och säger att dem förstår att jag har ont, för jag öppnar mig väldigt fort och dem försöker förklara att det händer massor och jag ska tänka att varje värk är ett steg närmre barnet.


10:20 börjar jag fråga om EDA, och dem säger att dem ska kalla på läkare. Jag tycker hon tar hundra år på sig, här ligger jag och har så för jävla ont och ingenting händer. kl 11:00 så kommer äntligen den där läkaren och hon börjar tvätta min rygg och ber mig skjuta rygg som en katt, jag kommer inte ihåg hur jag lyckades men jag försökte så gott jag kunde. Hon börjar tvätta min rygg och då känner jag en till värk, hon visar mig vad hon ska sätta i ryggen och jag säger att jag bryr mig fakiskt inte hur det ser ut ge mig bara den där jävla epiduralen (bitterfittan själv haha) jag tycker dem gör allting så sakta. Värkarna blir intensivare och jag får panik och börjar fäkta med armar och ben och frågar hur lång tid de kommer ta innan jag känner av bedövningen, dem säger att 5-6 värkar till sen kommer det kännas bättre. Det gör mig inte speciellt mycket gladare, jag vill att den ska hjälpa med en gång!


11:15 kollar dem hur pass mycket jag öppnat mig igen, denna gång är jag öppen 7 cm. Jag har alltså öppnat mig 3 cm till på mindre än en timma. Inte konstigt att jag hade ont.


11:20 börjar jag känna av epiduralen och jag känner bara att jag vill sova. Nu var jag helt slut pumpad. Under hela tiden har min mamma, Nicklas och barnmorskorna försökt få i mig vätska. Dem kom in med hundra sorters saft soppa och nypon soppa, egentligen ville jag inte ha någonting annat än vatten. Men jag försökte så gott de gick att få i mig skiten.

Sen ligger jag bara och försöker vila och njuter av EDAns effekt!


12:47 var det dags att kolla hur pass öppen jag var igen, denna gång var jag öppen hela 10 cm.


13:30 börjar jag känna ett JÄVLA tryck bak rumpan, barnmorskorna förklarar att barnet ska passera mina tarmar och min svanskota och då kan det kännas en del där bak. Jag får morfin för att försöka klara av smärtan.


15:05 tappar dem mig på urin, jag hade inte längre orken att resa mig från sängen.


15:55 börjar krystvärkarna, det var det värsta jag varit med om. Jag var helt slut pumpad och detta jävla tryck där bak blev inte bättre, jag gråter och gråter och säger att jag orkar inte krysta för det gör för ont där bak.


16:25 kallas en läkare in för förlossningen går alldeles för långsamt. Jag är bortdomnad i magen och i båda mina ben pga av all bedövning, och trycket där bak blev bara värre och värre. En utav barnmorskorna hjälper mig krysta genom att lägga båda sina armbågar i magen och trycka utav bara helvete. Hela tiden har jag en handduk över ansiktet, jag känner att jag inte vill krysta med massa folk i ansiktet. Haha, det kan jag faktiskt skratta åt nu efteråt. Nicklas och mamma säger hela tiden att jag är jätte duktig och att det händer massor där nere, jag trodde aldrig jag skulle få ut honom.


16:46 kommer William äntligen ut och jag blir förvånad över att han inte skriker, sen lägger dem upp honom på mitt bröst och han börjar skrika. Både Nicklas och jag gråter floder och jag kramar båda mina killar. Mycket mer kommer jag inte ihåg, Nicklas pussar mig och jag är så chockad över det lilla miraklet som ligger på mitt bröst.


Han vägde 4200 och var 51 cm lång. Inte konstigt att jag hade svårt o få ut honom!


Jag känner knappt av när det var dags för moderkakan att komma ut, det kändes värren är dem börjar trycka mig på livmodern för att den skulle dra ihop sig. Jag sprack på tre ställen och dem fick sy mig, förmodligen fick jag en spricka i svanskotan eller så bröt jag den och det var därför som jag kände av ett sånt tryck där bak. Det finns tydligen ingenting man kan göra åt det, det syns inte ens med röntgen så det är bara pina sig. Nu har jag även fått urinvägsinfektion och behöver äta antibiotika, jag har så ont där nere jag kan knappt sitta.


Trots all smärta, så var det värt varje sekund. För nu har jag det finaste som finns. Våran lilla William.


Godmiddag!

Ledsen för dålig uppdatering, men jag hinner knappt sitta här! Nicklas och jag tog en rund trip på IKEA igår och köpte massa inredningsprylar och hela kalaset slutade på 1500kr. Så vi har pysslat ordentligt här hemma och jag har försökt hjälpa till mellan amningstillfällena! Vi mår bra allihopa, Nicklas står och gör mackor åt oss i ugnen som får bli våran middag och jag dricker lite kaffe och äter russin. William ligger sött och sover i sin vagn, jag var ute på en promenad med honom för en stund sen för att Nicklas skulle sätta upp våran tv på väggen, dammsuga och skura då var det bäst att vi höll oss lite undan.

Jag ska försöka uppdatera lite oftare, men dem här dagarna har vi bara pysslat massa hemma!
Puss på er!

Förlossnings bilder

Gokväll!
Ledsen för dålig uppdatering men jag är så fast vid min lilla familj här, bara gosa mysa, ta de lugnt och landa lite! Jag ska försöka uppdatera i den mån jag kan så ni får ha lite tålamod =)

Här har vi iallafall några bilder från förlossningen, förlossningsberättelse kommer lite senare!Det får räcka så länge! Nu ska jag titta på film och äta lite gott med min älskling, William ligger sött och sover i sin säng! Godnatt!

Den 6/11 klockan 16:46

Tack så jätte mycket för alla lyckoönskningar och fina kommentarer och sms, tyvärr hinner jag inte svara på alla men jag uppskattar dem lika mycket för de!

Nu är vi hemma och vi mår bra, lilla William är så go och glad. Riktigt snäll och lugn liten bebis, tänkte bara tala om att vi lever och jag får skriva lite mer imorgon för vi kom precis från BB.

Puss på er!

Lite information

Tänkte bara meddela er om att jag lever, ingen bebis ännu dock. Ni som tidigare läst om FRIDA reportaget, tidningen kommer ut den 13/11 och det är tidning nr 23 som jag är med i!

Kram på er!

Tack för alla fina kommentarer, jag läser dem allihop och blir lika glad varje gång!

RSS 2.0