Åh idioter

Fortfarande denna jävla fixering vid bristningar eller inte! Det finns inte en enda jävla kräm som "motverkar" bristningar. Däremot sägs det att om man är duktig och smörjer sig med riktigt fet kräm som den BODY BUTTERN jag köpte från THE BODY SHOP, en HELT vanlig kräm. Och håller huden elastisk och mjuk så kan det MINSKA RISKEN för uppstående bristningar. Om det funkar, det vet jag inte. Det beror helt på din hud och hur du såg ut innan.

Du behöver inte kommentera här igen, tack.

Tisdag

Godkväll!
Idag var jag uppe tidigt vid sex tiden för att äta frukost och göra mig klar innan föräldragruppen, idag pratade vi mycket om smärtlindring och jag har nästan bestämt mig för att epidural tar jag endast om jag känner att jag inte klarar mer. Om tex värkarbetet blir långdraget och jag känner att jag aldrig kommer att orka krysta om jag inte får någon typ av hjälp, sen övade vi på andningen, papporna fick hjälp med olika typer av massage övningar dem kunde använda sig utav under själva värkarbetet. Det var skönt, skönt att man har några olika tekniker att pröva på. Våran BM har haft en student med sig några gånger nu och hon är hur underbar som helst, hon frågade oss idag ifall vi ville vara hennes "case" som hennes examen innan hon är färdig barnmorska. Så vi fick hennes nummer och ska meddela henne om/när vattnet går och när vi tänker åka in så kommer även hon in. Det känns jättebra hon kommer att vara med oss under hela förlossningen, dem andra barnmorskorna springer ju ut och in och tar hand om andra som föder.

Det börjar närma sig nu, på kontrollen idag så märkte dem även att lilla William har fixerat huvudet. Inte för att det säger så mycket egentligen mer än att han ligger fast där nu. Det behöver absolut inte betyda att förlossningen är nära, jag kan lika gärna gå över tiden med två veckor. Suck! Det hoppas jag inte, jag vill ha min bebis här nu! Antar att jag inte är ensam om att tycka att nio månader är waaaay too long? Haha.

Tänkte fota det sista av det vi köpt idag, bla skötbordet som Carro ville se. Sen bilbarnsstolen i dem "underbara" dif färgerna, haha hellre det än vagnen iallafall. Om två till tre veckor får vi även hem vagnen. Kul!

Nicklas föräldrar var precis här och fikade och kollade hur vi hade fått det nu när vi möblerat om och fixat med alla barngrejer, det tar nästan upp hela lägenheten. Det lilla livet som inte ens är ute. Och nu sitter jag här och kollar på NCIS på tv samtidigt som jag väntar på mat, det fick bli fläskfile med potatisgratäng med fetaost idag. Hoppas det ska smaka! Nu ska jag fortsätta med den! Puss på er!

Min bebis

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.


Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Måndag morgon

Jag vaknade för en dryga halvtimma sen, hade ställt klockan då jag tänkte att jag skulle hinna tvätta lite idag innan jag åker in till stan och träffar en gammal kär vän. Vi tänkte sätta oss på Waynes Coffee och dricka chai lattes och äta foccacia! Ska bli jätte mysigt, jag sitter här och försöker få i mig lite frukost min förkylning vill INTE gå över. Men jag tänker inte sitta inne för det, blir inte mycket friskare av att sitta instängd i min lägenheten de blir mycket bättre om jag får lite frisk luft.

Snart är det dags för bebis, jag längtar! Nu är jag trött på denna jävla mage, trött på att den jämt är i vägen och trött på att inte kunna sova ordentligt om nätterna jag vill ha min bebis ute med mig istället :)

Ha en trevlig dag allihopa!

Trött

Ni som konstant frågar om jag har fått bristningar eller inte, sluta upp. Vad spelar det för roll? Kan man inte lämna någon glad och trevlig kommentar istället. 90% av alla gravida kvinnor får mer eller mindre bristningar. Så nu vet ni det, för det är väl ändå inte dem som är de intressanta?

Gokväll!

   

Första bilden är som ni ser på min lilla älskling som har fått för sig att hans garderob är på soffkanten, suck. Jaja, jag får tvinga honom att fixa det imorgon nu är han tröttis och ska jobba imorgon stackaren, jag som är sjukskriven har lite ångest. Har så tråkigt om dagarna för alla andra jobbar och ingen vill träffa lilla mig.. ni som inte jobbar eller så hör av er! Andra bilden är på våran säng, och barnsängen som vi fixade idag (ni får ursäkta våran obäddade säng men jag orkade helt enkelt inte bädda den bara för att ta några snabba bilder haha) och sen tredje bilden är en bild bara på sängen. Visst är lakanen söta? Jag hittade dem på IKEA, det var någon ny variant som hade kommit in!

Idag har vi inte gjort så mycket, jag har gått och blivit jätte sjuk. Kunde inte sova någonting inatt jag vaknade flera flera gånger av att jag inte kunde andas och behövde springa och kissa. Super jobbigt, så imorse tog vi det lugnt och låg och kollade på tv ett bra tag efter lunch tid åkte vi och kollade på Nicklas små kusiner som spelade fotbolls match. Där var även hans äldre kusiner, två tjejer i min ålder så det var skoj att träffa dem lite! Efter det åkte vi och handlade och lagade mat, och nu sitter jag här och dricker varm choklad. Väntar på att min mamma ska bli färdig där hemma så man får ringa henne någon gång, den kvinnan är inte lätt att få tag i. Dessutom vet jag att hon är ledig på måndagar så jag kanske får henne att träffa mig! Man kan ju alltid hoppas.

På tisdag är det föräldragrupp som vanligt och efter det MVC besök, då är jag i v35. Här har ni en bild på min mage från idag, vecka 34.



Ha en trevlig kväll allihopa!

Ensam kväll.. igen

Sitter här i min mörka lägenhet med lite tända ljus och äter middag alldeles själv, känns som att det börjar bli så alldeles för ofta. Så himla trist att laga mat och sätta sig själv vid matbordet och äta.. Nicklas är på innebandy match (som alltid) han spelar nämligen med två lag. Vi skulle ha fixat allting med lägenheten idag, men jag vet inte.. tydligen så var det ännu en match idag. Suck.

Annars har jag inte gjort mycket idag, imorse var jag och tittade på hans första match sen gick vi och åt lunch med några kompisar. Nu har jag djävulskt ont i halsen och det känns som att jag håller på att åka på en förkylning. Kul vore väl de? Nu ska jag fortsätta kolla på en utav mina favvo filmer, Erin Brockovitch. Se den! Om ni inte redan gjort de.

Kram på er!

Storshopping åt William


Idag har vi storhandlat åt lillen i magen, vi ska som sagt möblera om och montera upp allting imorgon så det var dags att köpa allting. Vi fick även veta att vagnen kommer i mitten av Oktober, ligg och sittdel chassit var nämligen redan på plats men det känns ju dumt att ta hem det utan de resterande delarna.

Idag har vi alltså handlat:
Bilbarnsstol - Akta Graco Logico S i färgen Gianni
Spjälsäng - från IKEA i färgen vit och modell Gulliver, höj och sänkbar botten och man kan även ta bort ena lång sidan så han kan ha den även när han är lite äldre.
Vitt spjälskydd
Två olika påslakan med matchande örngott
Lakan
Madrass (vi har täcke och kuddar redan)
Babygym
Skötbord med tillhörhande lådor osv för förvaring
Skötmadrass
Filtar att lägga åvanpå skötmadrassen

..och sen köpte vi även en skötväska som jag skrivit om i inlägget under! Imorgon blir det storförändring här hemma det ska bli skönt, jag ska köpa nya gardiner, bordslampor och lite fina dukar nästa månad för att mysa till de lite.

Nu ska jag se om jag hittar någonting att laga middag av i frysen ha en trevlig fredags kväll!

Frågor

Många som undrar vart jag köpte mina tajts, på Åhlens City hittade jag dem :)

och Tina.. i miss you!!

Godermorgon!

Idag är en bra dag känner jag på mig, dock lite rastlös för jag har ingen aning om vad vi ska göra idag. Någon kille kommer hit alldeles strax och ska sätta in nya glas i våra fönster, så kallade A glas (pansarglas) med tanke på att vi bor på bottenvåningen kan det vara skönt med sånt. Istället för fula galler.

Nu har precis beställt en skötväska till vagnen jag satt och velade mellan två varianter antingen en GR8 skötväska eller en Skip Hop Duo Deluxe från USA. Det fick bli den sist nämnda, då jag läste flest positiva kommentarer angående den. Flest fack, får plats med mycket och man får med en mjukskötdyna osv. Den lät bra och den fick det bli. Ni hittar den http://www.skiphop.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=SH&Category_Code=DB&Product_Code=20000 där! (jag har fortfarande inte lärt mig det här med länkar jaja, får bli till en annan dag)

Nicklas och jag åt frukost i sängen och myste hela morgonen nu gör vi ingenting, eller han spelar cs och jag suckar över alla pengar som går åt. Dyrt dyrt med bebis.

Ha en bra fredag allesammans för det ska jag ha :)

Jag tänkte även ta lite bilder efter vi har fixat iordning ordentligt här i helgen, vi ska ju möblera om och hela fadderullan fixa det allra sista för William!

Gammal bild plus uppdatering



Orka att jag är jätte mätt, jag försöker bli hungrig så jag kan laga middag till mig och min sjukling. Liiiite bättre vart han när jag kom hem med en påse godis iallafall.. nu ska vi se om jag lyckas fundera ut någon middag! Puss på er så länge!

Godmorgon!

Egentligen vaknade jag vid sex tiden av att Nicklas klocka började tjuta, han har någon slags klockradio men har inte på någon frekvens så varje morgon kl 06:00 börjar den brusa.. förstår inte varför inte ändrar den där. Iallafall kunde jag som vanligt inte somna om och la mig och åt frukost och kollade på Beck. Somnade om och vaknade två timmar senare, idag ska jag nämligen in till stan med Felicia och äta lunch. Jag tänkte även se om jag hittar någon bra STOR sminkväska med många fack (typ Åhlens?) för jag har så mycket smink som bara ligger och skräpar i lådor som jag skulle vilja ha bättre ordning på då vi inte har så mycket plats för förvaring. Sen har jag ju 50% på Yves Rocher så jag tänkte kolla om dem fortfarande säljer deras super bra fondations isåfall slår jag till på en sån! Annars så kan jag inte handla så mycket.. förutom det allra nödvändigaste som, busskort, mat, bla bla bla.. kul jul!

Nej nu måste jag sätta fart! Måste bara visa en bild på min älskling som är hemma och är sjuker :(



Hihi.. jag tog den alldeles nyss det såg så mysigt ut där han låg! Jag har legat och pussat på stackarn hela morgonen och han har desperat försökt vifta bort mig för att få sova vidare men icke!

Segt

Nu har jag kollat klart på alla serier, jag har kollat på Idol jag har lagt in en tvätt, jag har satt igång diskmaskinen och jag är inte hungrig. Vad kan man göra? Jag ringde mamma men jag har fått hjärnsläpp och glömt aaaaaaallt jag skulle säga till henne. Suck, jag får väl lägga mig i sängen och se om de finns något instressant på tv. Det lär det ju inte göra, tycker det bara är skit på tv numera. Speciellt på Canal + och TV1000 kanalerna, det är ALDRIG någon film man känner igen. Oftast är det bara skit, vad betalar man för egentligen?

Hej jag är grinig :)

Godförmiddag!

Jag vaknade ganska tidigt idag runt 09:00 tiden men jag låg mest i sängen och kollade på serier innan jag orkade kliva upp, åt även min frukost där. Fil med osötad musli och lite varm osötad choklad. Inte konstigt att två kilo försvann bara sådär. Idag ska jag mest ta det lugnt, som vanligt. Skulle lunchat med Denize om jag hade haft pengar, lite tråkigt att sitta hemma istället men vad gör man inte.

Ska försöka få tag på henne och fråga om hon inte har lust att ta med sig Emilia hit en stund och äta mina bullar jag bakade igår, då kanske the little devil blir glader!

Nu har min älskling precis kommit hem från jobbet och sitter fast inne på toaletten, usch jag som ville duscha! Blä.. nej nu ska jag göra något vettigt!

V. 34 idag!

Kram på er!

Matchen i helgen

Här är några bilder på min älskling när han spelade match i helgen, dem vart ganska suddiga.. men några finns det!









Mitt senaste fynd, sjukt söt eller hur? Super bra att ha till vagnen sen när jag vill ta med mig latte osv i vinter kylan!



Och slutligen på dem jätte inne "spets" tajtsen alla pratar om nuförtiden, jag hade tråkigt och fotade mina ben. Men visst är dem ganska fina iallafall?

Kram på er! Nu är det serie daaaaaaaags!!

Gammalt



Hittade en jätte gammal bild på mig och min älskling! Tror den är tagen för tre år sen eller kanske två.. jag är inte riktigt säker, men vi var på Kolmården då över helgen och stannade på Vildmarkshotellet!

Serietisdagen!

Äntligen är det tisdag! Så jag har längtat, även om jag fick tvinga upp mig själv tjugo över sex imorse för att vi skulle hinna iväg till föräldragruppen vi har på tisdagar. Idag fick vi se en förlossningsfilm och det kändes skönt, dock vart ja lite ångest laddad inför det där jävla värkarbetet. Att man ska behöva genomgå det där och så LÄNGE. Det kan ju ta flera dygn om så skulle vilja.. stackars Nicklas vad han kommer få kämpa med mig. Och stackars lilla mig.. känner mig så liten när jag tittar på sånt där, kommer känna mig så svaaag. Min mami och min älskling kommer iallafall vara med mig så det kommer gå bra, än så länge är jag inte nervös bara lite fundersam över värkarbetet. Men det ska vi klara tillsammans vi tre!

Nu är vi hemma igen och har ätit biff stroganoff med ris och jag tog även pastasallads resterna från igår med min goda dressing! Idag ska vi inte göra mycket, jag är helt slut nästan efter att ha gått upp så tidigt och det var inte många timmars sömn i natt vill jag tala om. William har karate tävlingar i magen, eller så dansar han jag vettefan vad han pysslar med men helt tokig är han.

Jag vägde mig hos BM idag föressten, har gått ner nästan två kg. Hm.. hon sa att det inte var någon fara och det känns lite "skönt" för min del för jag vill inte bli större, vill inte ha massa bristningar vore ju skoj att kunna få vara utan. *ta i trä*

Ha de bra, ska koka lite te nu!

TGI FRIDAYS



Deniiiiiiiiiiiiiiize!! Kan du bara kolla på denna bild!! Cravings, cravings, cravings!!

Helgen

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen, igår var jag på middag hos min mormor det var jätte trevligt. Det serverades massa god mat, och min mammas nybakta bröd. Jag kom hem strax efter sju och efter det låg jag och Nicklas och kollade på tv sen somnade vi relativt tidigt. Sjuklingen är hemma idag från jobbet så han sitter här och spelar cs, jag har bytt gardiner och bytt lakan i sängen och plockat undan lite! Gjort hemmagjord pastasallad med Denize mammas recept på vinegrette, nu stinker jag vitlök för hela slanten! Haha!

Imorgon ska vi på andra föräldragruppsmötet, ska bli skoj! Förhoppningsvis får vi se film på förlossning denna gång osv. Denna vecka går jag in i vecka 34.

Ha en trevlig dag!

Släkten är värst

Jag har inte skrivit på nästan hela helgen, det har varit fullt upp. Igår var jag och kollade på Nicklas innebandy match med hans kusiner och var även och shoppade lite i centrum. Jag fyndade en riktigt fin kaffe mugg man kan ha med sig överallt, och två nagellack. Nu när jag inte jobbar kan jag ha sånt! Wie!

Igår var vi även på lite små fest hemma hos Johan och Emelie, mycket trevligt dock suger det att festa när man är gravid. Och jag är sjukligt trött på min stora feta mage, samt allt vatten i kroppen som resulterar i att jag har ytterst FÅ plagg att använda. Jag orkar inte kämpa i mig mina mini jeans jag hade förut, då kan jag inte andas på hela kvällen och får ont i magen och måste åka hem. Så jag satt och drack ramlösa, alla andra blandade rosa panthern och alla möjliga drinkar. Hade ju varit roligt om jag fick dricka cola, men med tanke på att mitt blodsocker var så högt sist får jag nöja mig med vatten. Halleluja. Mina föräldrar kommer och hämtar upp mig snart och vi ska till min mormor och morfar för mina kusiner från USA är här, Nicklas har blivit mystiskt sjuk (?) varför är jag inte förvånad.. "ont i halsen" kan de vara ett annat ord för bakfull? Så länge jag inte kommer hem från mormor och han är iväg och träffar kompisar så får jag väl lita på vad han säger. Tänkte ta med en matlåda till honom därifrån iallafall, min mormor lagar grym mat!

Nu ska jag börja sminka mig och försöka få bukt på mitt äckliga hår. Puss!

Jävla skit sömn

Godmorgon.. eller DÅLIG morgon kanske man ska säga!

Jag får verkligen inte sova om nätterna längre, William och jag bråkar om vilken sida vi ska ligga på.. det går ju bara för mig att sova på sidan, och då kommer William där med sina händer och boxas eller sparkas eller ja vad han nu pysslar med inne i magen så då byter jag sida och tänker att ja men då kan jag ligga på andra sidan nej men då byter han också sida och så håller vi på heeeeela natten. Suck. Jag vaknade någon gång runt fyra och kunde inte somna om, så jag gick upp halv sex och åt frukost sen försökte jag somna igen men det varade kanske någon timme sen var det dags att gå upp, jag ska snart iväg och träffa min bästa vän Felicia och hennes son Liam vi ska ta en fika här i närheten utav mig en snabbis bara. Sen ska jag hem igen till min karl som tydligen heter Arne idag och handla, efter det ska vi snabbt iväg till Rönninge och fira Nicklas guddotter och kusin som fyller 6 år. Ska bli mysigt!

Nu ska jag kasta i mig resten av min lunch, chili corn carne med ris och nacho chips idag igen det vart rester över från igår. Om dem här jävla telefonförsäljarna vill sluta ringa någon gång, vi är för bövelen med i NIX så jag förstår inte varför dem fortsätter ringa?! Haha jaja nu ska jag ta mitt feta arsle härifrån och börja sminka mig! Puss på er hoppas ni får en trevlig dag i solen!

Superman

Sitter här och gör inte så mycket, jag har precis ätit lunch det fick bli pannkakor idag tänkte gå iväg till COOP här borta senare och titta om jag hittar någonting enkelt att ha till middag jag är lite sugen på lasagne eller någonting. Vi får se vad det blir..

Jag vart inte nöjd med dem tidigare bilderna från v33 så här kommer en till!





Och en bild på Nicklas från igår, jag hade precis kommit hem och han hade tydligen "man flue" ni vet när män är förkylda. Suck, han låg och skrek om mjölk i säkert en halvtimme så det var bara att pallra mig till affären och handla mjölk tur att jag också behövde mjölk annars hade jag aldrig gått dit. Sen fick han två kaviar mackor med mig, så var han nöjd och glad. Men jag fick ICKE ta bild på honom som han lovat ifall jag gick och köpte den där jävla mjölken. Karlar, det är lite tråkigt för han ska iväg på hockey match ikväll.. ingen som vill ses? =)

Vila i frid


(Madeleine och hennes fästman, bilden lånade jag från hennes mammas blogg)

Usch jag har suttit här hela morgonen och läst http://jagefrisk.blogg.se/ Madeleine en 20årig tjej som bloggade om sin elakartade cancer, men lyckades hålla livsglädjen uppe och kämpade in i det sista. Madeleine somnade in 02.15 den 15 september 2008. 13 september 2007 fick hon sin diagnos Desmoplastic Small Round Cell Tumor.

Hennes mamma, http://levaidag.blogg.se/

Hennes fästman, http://therealcolombo.blogg.se/

Blä, detta kommer jag inte kunna släppa på hela dagen. Vila i frid..

Tonight


Idag var en ganska hektiskt dag, jag gick upp vid 09:00 och gjorde mig klar för att träffa Dezzi en gammal tjejkompis jag inte träffat på länge, hon jobbar här i närheten av där jag bor så vi sprang för att snacka lite på hennes lunch. Sen hem igen och äta lunch, in till stan till mitt jobb för att tömma skåp och lämna nycklar och service kort. Det kändes lite konstigt, jag har ändå jobbat där över ett år.. oh well! Pratade lite med min snälla chef Linda (icke den andra) och sen gick jag för att möta upp Denize efter första dagen på jobbet för henne! Det hade gått jättebra, skönt att höra! Skönt att det löste sig med både boende och jobb för henne tillslut! Sen gick vi vidare till Åhlens för att desperat försöka hitta spetstrumpbyxor eller leggings, no luck. Dock hittade jag ett par liknande strumpbyxor i typ "spets" så jag köpte två stycken ett par stora jävlar som jag kan ha nu och ett par 36:or som jag kan ha sen när jag bantat ner mig efter bebisen! Tex på julafton med lite tur! Sen satte vi oss på gamla hederliga Bellamans Cafe och åt lite sallad och pratade, dem har fruktansvärt goda (och dyra) pastasallader där! Kan verkligen rekommendera!

Vidare till Yves Rocher som tydligen hade 50% på hela butiken för medlemmar, why not. Jag kom hem med en kokos parfym, en ansiktskräm och handkräm. Jag som jämt måste springa på toaletten kan behöva lite handkräm då mina händer torkar ut av allt tvättande! Haha!

Nu ska jag försöka koncentrera mig på mina serier som jag aldrig hinner se färdigt för jag kommer på tusen andra grejer jag kan göra! Haha!

Ha en trevlig kväll!

Bebiskläder från svärföräldrarna

               

Detta är bara en bråkdel av vad vi fick, nu måste jag börja göra mig iordning jag tar bild på resten när jag kommer hem igen :)


Godmorgon!

Jag somnade visst efter inlägget igår, haha! Men idag så blir det bilder :) Nu ska jag äta lite frukost först och titta lite på serierna som jag aldrig kollade på igår. Tröttis!

Vid halv tolv tiden ska jag springa och träffa en gammal tjejkompis!
Ha det så bra så länge!

For whom it may concern

Jag hittade tillslut laddaren till våran kamera efter mycket letande!! Tänkte fota alla Williams bebiskläder vi fick av svärföräldrarna lite senare ikväll och ta en bild på magen och Nicklas!

Kika in om två tre timmar igen :)


Serie kväll



(tjejen som spelar Blair i serien är hon längst till vänster och jag tycker hon är gudomligt vacker, håller ni inte med?)


Alltid lika mysigt, nu tänkte jag koka mig ett kopp kaffe och sätta mig och fortsätta titta. Jag har snart kommit ikapp och kollat klart på hela första och början på säsång två av Gossip Girl. Nu ska jag fortsätta med det nya avsnittet och slutligen, One Tree Hill och sist Prison Break. Ha en trevlig tisdagkväll allesammans!

För er som är intresserade av bebisen i magen, besöket hos MVC gick bra William ligger precis jämt på kurvan hela tiden. Hans hjärta lät bra och även mitt blodtryck var bra. Skönt att veta, dock ska jag försöka hålla ner på sockret (om man får högt blodsocker kan de betyda att bebisen blir onödigt stor) det behöver inte hända, men det kan hända. Så nu ska jag försöka vara så gott som sockerfri tills nästa besök om två veckor. Om tre veckor ska jag även dit för att kolla om jag börjat bilda antikroppar (ett sista test) med tanke på att min blodgrupp är RH negativ.

Föräldragrupp och MVC besök

Goddag!

Det blev inte mycket mer skrivande igår, jag somnade om efter inlägget och vaknade inte igen förns vid 14 tiden. Gick till affären och handlade lite nödvändigheter sen gick jag hem och lagade middag, Nicklas kom hem och sen låg jag mest i sängen och kollade GG. Försöker hinna ikapp nu när det börjat sändas igen!

Idag gick vi upp tidigt, så tidigt som 06:15 iallafall jag, Nicklas gick upp någon timme senare. Det var jätte trevligt på föräldragruppen, först fick vi presentera oss för varandra. Spelade någon typ av bingo för att lära känna varandra, berätta vad vi hette, vart vi bodde och när vårat barn var beräknat. Nicklas och jag var yngst (men det var nästan väntat) och jag var längst gången. Sen fick papporna gå in i ett rum, och vi mammor fick sitta kvar och diskutera våra funderingar och frågor. Jag var nog den enda som inte var nervös inför förlossningen och som absolut inte ville ha någon typ av smärtlindring. Kan nog bero på att jag har världens bästa mamma som alltid lugnar ner mig, med fem födda barn vet hon som sagt vad hon pratar om. Sen fick vi diskutera allting alla samlade, vi gick mest in på förlossningen och dess olika skeden. Kändes skönt att få veta lite, nästa gång skulle vi kolla på en förlossningsfilm. Vi fick även fika lite, vilket var mysigt. Klockan tre kommer Nicklas hem igen från jobbet stackaren som behöver åka fram och tillbaka så ska vi till MVC tänkte passa på och kolla lång han är och hur mycket han väger idag! Jag han till och med ta en magbild igår innan kameran dog, så jag lägger upp den i slutet på detta inlägg!

Idag är det SERIE TISDAG, åh vad jag älskar dessa tisdagar jag har laddat ner GG, OTH och PB! (Denize måste kolla i den ordningen annars går de icke haha) Jaja, sitter här och äter lite glass. Nicklas och jag åt på buffe efter föräldragruppen men de smakade som skolmat. Jag åt farmarbiff, svampsås, lingonsylt  och stekt potatis med sallad till. Det lät ju gott, tråkigt att det inte smakade.

Jaja, nu ska jag försöka hålla ögonen öppna och kolla lite serier! Puss på er!

Detta är då i vecka 33




Ni får ursäkta mina otroligt snygga mjukisbyxor, igår hade jag en riktig slappar dag och kände inte för att ha på mig finkläder när jag ändå inte skulle göra någonting!

Dålig sömn

Godmorgon, eller någonting.. jag är så trött så ögonen går i kors men ändå kan jag inte somna jag ska försöka lägga mig i sängen med laptopen och kolla på någon film så jag slipper sitta här vid den stora datorn. Så svårt att sitta i en ordenligt stol med min stora mage, den är mest i vägen.

Jag brukar alltid vakna när Nicklas går upp vid 6, jag vet inte varför jag har gjort det sen vi blev tillsammans. När han låg inne i lumpen gick han upp fyra på morgonen, jag vaknade då med. Det var ett fåtal gånger jag inte gjorde det och det kändes så konstigt att vakna upp och så var han bara borta.. jag vill alltid säga hejdå!

Iallafall.. nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på GG, jag har fått lite frukost i mig så jag slipper ligga och må illa av att jag behöver äta någonting. Vi hade ingen mjölk hemma, så jag fick ta lite grädde i mitt te.. nu vill jag bara spy blä!

Godnatt!


Bloody Sunday

Jaha, hur har min helg varit då? Jo, helt okej! Igår åt Denize, Jimmy och jag på Texas Long Horn och det var lika gott som alltid. Denize och jag behöver inte längre öppna menyerna när vi är där. Haha. Stammisar! Väl där träffade jag Addes pappa, och sambo. Dem var där för att äta, jag vart så chockad har inte träffat eller hört någonting på hur länge sen som helst och helt plötsligt så ropar dem mitt namn. Om ni läser det här, så hoppas jag att allt är bra med er och det var roligt att ses en snabbis igår!

Efter middagen, rullade vi hem till Jimmy och gjorde nästan absolut ingenting. Denize och Jimmy var utgångs sugna och jag var ingenting alls. Jag orkade inte åka och vara ensam med tanke på att Nicklas var ute med sitt innebandylag så jag bestämde mig för att följa med, väl där träffade jag nästan alla mina gamla killkompisar vilket var roligt! Det var svårt att sitta still till musiken dock men jag är glad att jag gjorde de! Hade sett ganska roligt ut om jag hade börjat dansa där med min jätte mage, utgång när man är gravid.. ingen hit! Jag tog taxi hem och var hemma runt tre snåret och sov till klockan ett, efter det har vi nästan bara legat och kollat på tv på massa filmer på Canal + Nicklas lagade även en god middag och nu sitter jag här och dricker lite varmt och mumsar på lite plopp.

Imorgon ska jag träffa Dezzi som jag inte har träffat på många månader, ska bli riktigt skoj o catcha upp lite! På tisdag ska vi till BM och sen är föräldragrupp! På onsdag ska jag förmodligen träffa Felicia som jag inte heller träffat på länge.. ska bli riktigt mysigt! Nu tänkte jag sätta mig och titta lite på GG innan Nicklas kommer ut från toan haha! Ha en trevlig söndags kväll allihopa!

Tonight

Ska jag, Denize och hennes karl gotta oss på Texas Long Horn fy farao vad jag har längtat efter deras ribs. Det är helt sjukt att man kan vara så beroende av en maträtt?! Jaja, nu ska jag fortsätta vara social med svärföräldrarna som förövrigt har handlat hela babyland till William, vi fick en hel jävla kasse med kläder!! :)

Sötnosar!


Igår i bilen

Spelade nästan alla min favvo party låtar på radion, och vi skjutsade in min bror som skulle ut på krogen. NU ÄR JAG FÄRDIG MED ATT VARA GRAVID, jag vill ha min bebis här!!! Sen vill jag fylla tjugo och ut och dansa på krogen!! Jag är en riktig dansmajja, fråga Denize. Jag är inte den som dricker, dem flesta gångerna jag är ute så dricker jag vatten! Mig hittar man inte i baren, utan på dansgolvet med en galen Denize och Matilda eller kanske Rebecca, och förmodligen en Marie som gör en "Monkan" haha!

Nu sitter jag här och lyssnar på Lady Gaga ft. Akon - Just Dance och jahapp, roligare än så får jag inte! Dansa dansa dansa, visst skulle jag kunna gå ut i min jätte mage. Men jag vill inte ha massa fulla armbågar och dylikt kastandes i min lilla mage, det gör delvis ont sen kommer jag säkert ramla i mina höga klackar och det vill jag inte.

Ha det så kul ikväll älskling du som ska ut!!!!

Godmorgon i stugan!


Det är något helt sjukt med mig, jag har fått för mig att det är juletider. Det har pågått i några dagar nu och det släpper inte, jag vill julpyssla, äta julmat och eftersom vi nästan alltid har persiennerna ner dragna här hemma för att slippa "fönster tittare" som vi har här i området så tror jag att det är full snö storm där ute. Jag vill ha te med smak av jul, jag vill åka till London och julshoppa. Vad är det för fel? Jag har seriöst fått för mig att det ÄR jul. Jag funderade även på inatt när jag inte kunde sova om jag skulle ta med Nicklas på julmarknad.. man börjar ju undra. Nog om det.

Idag händer det inte speciellt mycket, Nicklas föräldrar kommer hit på förmiddagen och fikar och tar med sig Williams kläder så jag ska väl städa inför det. Sen har jag ingenting för mig, ska nog frossa i massa serier om inte någon vill göra mig sällskap? Denize har typ gått och gift sig och flyttat ihop med sin gubbe, så henne lär man aldrig se mer :( buhu!

Nu ska jag dricka med julete.. ni hör ju själva, och kolla på GG! Ha en trevlig lördag!

Fredag

Sjuk skönt det är att vara ledig, idag har jag sovit länge.. eller försökt iallafall hade sjukt mycket sammandragningar inatt så det var inte jätte mycket sömn men skönt att jag inte hade något jobb att hinna till så jag kunde ligga och dra mig i sängen en bra stund iallafall. Jag har även (i brist på annat) laddat ner en hel säsång av Gossip Girl, först när det kom ut tyckte jag det var alldeles för tjejigt och jag störde mig bara på hon som är själva "Gossip Girl" tyckte hon kunde skaffa sig ett eget liv haha! Jag får väl piiiina mig igenom skiten då tills nästa OTH och PB är ute, på tisdag på tisdag! Kan knappt vänta jag vill se nu! Hej serie nörd?

Just nu är det ett jävla bökande i min mage kan jag tala om! Undra om jag får sova någonting inatt, min lilla bebis där inne! Tycker du kan komma ut o böka istället :)

Nu är vi iallafall nyligen hemkommna från mina föräldrar, vi plockade upp min mami som hade varit borta två dagar på SPA (kurs) och åkte och handlade taco tillbehör och faijta tillbehör sen åt vi middag tillsammans det var jätte mysigt! Jag och Nicklas åkte även förbi Barnens Hus och hämtade en "baby box" som man fick om man registrerade sig på internet tror jag det var, det var länge sen jag gjorde de men den innehöll iallafall, en liten napp från märket MAM, en fin liten filt, massa Pampers New Born blöjor, en bitring/skallra, en dvd och lite annat pyssel.

Imorgon ska vi tydligen iväg på innebandy match, Nicklas ska spela sen kommer hans föräldrar hit och äter lunch och fikar dem hade tydligen handlat lite kläder till William också! Ska kul och se vad dem hittat för fint :) nu tänkte jag kolla vidare på GG och sen sovdags! Hoppas ni haft en bra fredagskväll!

Idag är en bra dag


Ni läste rätt, idag är en bra dag. Jag jobbade från 10-14 idag och sen var det dags för läkarbesöket, jag var lagom nojjig när jag satt där inne på MVC och väntade på att någon skulle ropa mitt namn. Det var gulligt att sitta där inne, massor med mammor idag med massa magar dem skulle tydligen på en vecka 20 grupp och alla satt och titta sunktande på min stora baota mage, jag förstår att dem längtar! Ni månader är en lång väntan! Det gick iallafall jättebra hos läkaren, hon var hjälpsam och jätte trevlig och undersökte mina vrister och min rygg och mina ben. Tydligen har jag bäckenuppluckring och när jag beskrev mina sammandragningar och hur jag har det på nätterna så tyckte hon inte att det lät bra, så jag måste vila men ändå gå ut på promenader varje dag. Från och med idag är jag alltså sjukskriven dem resterande åtta veckorna av min graviditet! Härligt va?! Det kändes jätte skönt när jag kunde ringa FK och säga att dem inte längre behöver tampas med mig angående havandeskapspenning för min läkare bedömde att jag skulle bli sjukskriven istället pga mina krämpor. Så som ni läste tidigare, idag är en bra dag. Jag ringde även min chef och sa att jag inte kommer tillbaka igen och att jag skickar honom alla papper imorgon. På jobbet fick jag även ett sms från HM mitt paket med alla Williams kläder hade kommit! Åh så skoj! Nicklas hämtade mig efter MVC så åkte vi och hämtade ut allting, så smått och sött! Det vi fick idag var, baby filten, tre bodies, och två omlott tröjor plus tillhörande byxor (inkl fot på) och även hans fleece overall! Nästa leverans kommer lite senare i september då får vi hans munkjacka med tillhörande mjukisar och hans raggsockor. Jag älskar att pyssla med hans saker vika det fint och lägga det i hans låda osv. Jag längtar längtar till vi kan få hämta ut vagnen så jag får bädda den, även sängen. Då känns de nära!

Jag har precis lagat middag, det fick bli ganska enkelt idag. Lax med hollandiesås eller hur det nu stavas och ris till. Nu sitter jag här och mumsar på lite gul grapefrukt och dricker en massa vatten. Ska njuta av ledigheten och en lång sovmorgon imorgon! Ha en trevlig kväll allihopa!

v32

Du är på dag 219 av 280. (78,2%).
Du är i vecka 32.
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 61 dagar kvar till förlossning.

Nästan bara 20% kvar av min graviditet?! Helt sjukt va!! Åh bebis, bebis, bebis.

Den stora gravida kvinnan talar


Fy farao, jag känner mig som ett HUS. Tror det har börjat samlas en del vatten i min lilla kropp nu, för jag känner mig sjukt uppsvullen.. känner för o banta banta banta! Haha, men det kommer inte på fråga, jag är noga med att äta ordentligt så både jag och lillkillen där inne klarar oss under dagen. Frukost lunch och middag, idag kände jag för att vara lite kreativ och inte göra någon "falukorv makaroner" middag så jag ställde mig och gjorde en egen marinad med lite soja, rapsolja, paprika pulver och dylikt som jag penslade en fläskfile med. Sen in i ugnen en stund, efter det slog jag in den i lite folie och lät den vila några minuter för att hinna bli "färdig" men inte torr! Vart ganska lyckat faktiskt! Till de serverade jag ris, rödvinssås och lite grönsaker. Jag tror det uppskattades då Nicklas slängde i sig maten och gjorde en matlåda av resten.

Jaha, vad skulle man göra nudå? Jag köpte hem lite glass idag från affären, choklad/hasselnöts glass med tryffel i. Lät gott, så jag har ätit en tallrik tänkte ta resten imorgon så jag slipper rulla till sängen inatt. Undrar om jag ska sätta på lite te vatten och sätta mig o kolla lite Gilmore Girls nu när älskling ska iväg och träna några timmar. Suck, det är så trist o ligga ensam om kvällarna dumma sena träningar!!

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Min humor


Godmorgon efter 10hs sömn!

Det känns verkligen skönt äntligen ha fått sova ut, brevet från försäkrings kassan kom dock imorse och det var inte lika skoj. Dem förklarar att dem inte anser att jag har tillräckligt "krävande" arbetsuppgifter för att dem ska kunna bevilja havandeskapspenning. Sen lite längre ner står detta..

"När kan du få havandeskapspenning?

- Om arbetet till stor del måste utföras stående eller innebär ensidiga belastningar av rygg eller ben"

Då började jag fundera, jag står upp KONSTANT 9h om dagen fem gånger i veckan på hårda sten golv och har så ont i fötterna och ryggen att jag gråter. Jag kan knappt röra mig pga sammandragningarna, och som jag tidigare nämt fått blodtrycksfall och svimmat två gånger. Nej men vad är det som krävs för att få HP om det där inte räcker?! Det stod att jag kunde höra av mig senast den 22 med synpunkter, eftersom detta inte är något BESLUT utan det är en förhandling tydligen. Jag fick prata med en trevlig tjej som tyckte det lät så himla konstigt allting, hon undrade om jag verkligen hade skrivit ner allting i brevet. Det är klart jag hade det. Sen läser jag en bit upp att enligt min arbetsgivare så "står jag i kassan och tar emot beställningar och tar betalt" då blev jag helt till mig. Det är klart som FAN att jag inte får HP beviljat om man beskriver det så, så tack för ingenting!

Imorgon ska jag iallafall till läkaren, får se vad hon säger. Det kanske blir mer akutellt med sjukskrivning då.. Vi får hålla tummarna. För övrigt mår jag helt okej, jag är inne i vecka 32 och det börjar bli riktigt tungt nu! Jag har börjat fundera lite på vart jag vill föda, jag vill föda på Danderyd av många anledningar. Mina närmsta vänner har fött där, på Danderyd har man specialist läkarna precis vägg i vägg med förlossningen och det känns tryggt IFALL någonting skulle gå snett. Men sen är det en liten bit dit, om man jämför med SÖS som jag egentligen hör till. Nicklas inte så jätte high på att köra fem tio minuter extra, men jag känner såhär. Det är JAG som ska föda, det är JAG som ska ligga där och ha ont. Då kan jag väl få bestämma vart jag vill föda åtminstone. Det handlar om några minuter extra.. vi får se hur det där artar sig när det börjar närma sig. Jag har ännu inte packat BB väskan, känns fortfarande för tidigt jag har två månader på mig. Med tanke på att vagnen inte ännu har kommit så känns det som att det dröjer ett tag till. Nu ska jag försöka fixa och dona lite i lägenheten innan älskling kommer hem! Ha en bra dag!


William

Tror föressten lilla bebisen i magen har vänt sig och ligger med huvudet nedåt nu, det känns verkligen som de.. det buktar ut speciellt mycket i mitten på magen ibland kan tänka mig att det är rumpan eller ryggen. Nu sparkar han bara upp mot revbenen och det känns lite roligt men jag tycker aldrig att det gör ont! Fick höra av alla i början av graviditeten att alla sparkar skulle göra sååå ont och man typ stannade upp, men på mig gör dem inte ont! Jag tycker snarare det är kul, kunde nästan grabba tag om foten idag på lunchen haha satt och skrattade för mig själv :) lilla hjärtat där inne du är så efterlängtad!

Jävla försäkringskassan


Hej alla glada från en inte så speciellt glad Caroline!

Försäkringskassan ringde idag (creds till dem, tog dem ett tag men dem ringde iallafall) och tydligen är mitt arbete inte tillräckligt fysiskt krävande för att jag ska få havandeskaps penning jag kände för att gråta redan då. INTE?! Vad ska jag behöva göra då? Bygga hus?! Jag lyfter tungt, springer på hala stengolv i trångt utrymme, har knappt någon rast, stress, stress, stress jag har så ont i fötterna att det känns som att jag går på nålar och för att inte tala om min rygg. Jag sover knappt på nätterna för jag är så stressad över hur bebisen mår där inne när jag mår som jag mår, jag har fått blodtrycksfall och svimmat två gånger på jobbet. ÄNDÅ tycker dem att jag kan fortsätta mina resterande två månader?! Jag förstår verkligen inte.. jag ringde min barnmorska med en gång och hon bokade in en läkartid till mig på torsdag. Imorgon är jag ledig, imorgon ska jag tänka ut allting precis hur jag ska tala om osv. Jag tycker det är så jobbigt och sitta och "tycka synd om mig själv" prata med någon, liksom "åhjuste, sen har jag ont i tån oxå! skriv upp de" men jag får försöka. Jag är så trött på försäkringskassan just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen, blir jag inte sjukskriven vet jag inte vad jag gör. Det är inte läge o säga upp mig nu när jag ska ha bebis om två månader, jag behöver få upp min föräldrapenning inte ner den. Jävla skit, alltid sån otur. Jaja, nog om skithögarna.

Idag har jag jobbat 9 timmar.. igen. Jag är helt slut och förstod inte hur jag gick med på att göra de men sen kom jag på, jag är ledig imorgon. Halleluja, jag ska sova ut. Idag är det också tidsag, serie tisdag! OTH och Prison Break fy farao jag vill inte kolla jag vill inte att det ska ta slut haha! Jag sitter här med avsnitten öppna och behöver bara trycka på play. Men icke, jag ska vänta lite.. känner inte för att göra någon middag idag så det får bli mitt hembakta bröd jag bakade igår och lite fil o flingor, även varm godmorgon välling (skratta om ni vill) det är välling för vuxna, fullkorns välling, osötad man blir enormt mätt och det är nyttigt! Mycket bättre än att starta dagen med en kopp kaffe, som knappt gör någonting för magen.

Älsklingen min ligger och sover just nu.. han är så söt ligger ihop rullad fast ändå på rygg och det ser ut som att han ler. Jag undrar vad han drömmer.. sen har han femton tusen kuddar och har borrat ner huvudet så långt han kunnat! Dem är söta när dem sover iallfall :)

Föressten, Nicklas och jag funderar på att köpa valp om något år när William är lite äldre och vi har flyttat till något större. Vad tycker ni om denna ras, Chow chow är inte valparna bedårande?


Sura miner

Idag är icke min dag.

På tisdag går jag in i v32

Men här har ni lite info om min bebis i v31 som jag är i nu!

Vecka 31

Barnet

Barnet är nu cirka
40 centimeter långt huvud till fot (dock varierar det från barn till barn, William var 30cm sist vi var där och mätte) nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.


Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Läs om förlossningen här till vänster. Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Den 16 September ska vi till BM igen och mäta osv, tänkte fråga hur mycket han väger nu. Jag glömde fråga det sist, hon kan ju inte komma med något exakt svar men man kan ju gissa! På morgonen där ska vi även på våran första föräldragrupp, ska bli spännande är lite nervös.. men det går säkert bra. Tydligen så får man inte hälsa på, på förlossningen längre så jag tänkte ta kontakt med Danderyds Sjukhus där jag vill föda och kolla ifall man kan få åka dit o kika iallafall. Egentligen hör vi till SÖS, men specialistläkarna är mycket längre ifrån och på Danderyd så är dem precis vägg i vägg och det känns skönt o veta, IFALL det skulle hända någonting att dem finns nära till hands. Nu vill man ju inte tänka så egentligen.. vi får hoppas på de bästa!


Söndag, underbara söndag


Goodafternoon, eller vad man ska säga! Jag vaknade för några timmar sen och har inte gjort mer än att ha städat, dammsugit, ätit frukost och suttit och suckat framför datorn. Jag har egentligen tvätthög bakom mig jag skulle behöva lägga in i garderoberna, men jag känner inte för det.. inte just nu. Jag har super trist, Nicklas har åkt iväg på innebandy match och jag sitter ivrigt här och väntar så vi kan åka och storhandla maaaaaat. Vi har nämligen ingenting hemma.
Gårdagen var mysig, vi började med att åka till Centrum med Nicklas brors barn Ludde där vi letade present till min bror, jag hittade en snygg rosa slimfit skjorta och ett vitt linne. Hoppas han gillade de! Sen köpte jag ett par skor, vanliga ballerina liknande skor, läder med ett spänne på. Jag har nämligen sprungit runt i flipflops sen i sommras för jag får inte på mig några stövlar, mina fötter är så svullna och Nicklas måste hjälpa mig slita av dem. Sen köpte jag mammastrumpbyxor så jag slipper gå runt i mina enda mamma leggings då INGA utav mina jeans passar, mamma jeansen är svarta och jag har ingenting att matcha dem med är ingen fan av svarta jeans. Då dem inte är helt kolsvarta utan lite mer urtvättade. Sen åkte vi hem till mina föräldrar och där var hela släkten samlad, vi firade min bror och jag och mina syskon lagade efterätterna, franska flarn och raspberry cupcakes! Mycket mysigt att ha alla samlade sådär, fick mycket gratulationer då jag inte träffat hela släkten sen jag vart gravid. Alla tyckte de var super roligt! Känns bra :) vi skulle egentligen åkt förbi Jimmy på vägen hem och sagt hej till alla som festade där men jag mådde så himla illa efter att ha tryckt i mig alldeles för mycket av min mammas mat. Det serverades nämligen italiensk köttgryta med pasta, hemgjord aioli, hemgjord polenta, ost bricka, sallad med hemgjord balsamvinägers dressing, hembakt bröd, vitlöksbröd osv osv.. till efterätt hade jag och min bror lagt fram våra bakelser, sen hade min mamma gjort en stor fin chokladtårta med massa choklad kräm på! Så ni kan tänka er hur mätt jag var när jag kom hem, William stampade runt på min magsäck hela bilresan hem så jag kände att maten var på väg upp. Vi vart sängliggandes och gick inte upp förns halv elva tiden idag haha! Mysigt!

Nu hoppas vi på att Barnens Hus har öppet till 19 idag som jag tror, så vi kan hämta ut babyboxen vi har skickat efter! Får se vad den innehåller! Nicklas är hemma vid halv fem tiden, så jag ska väl hinna duscha, städa, fixa mig osv osv.. Ha en bra söndag! (imorgon börjar jobbet.. ååh)

Min dag i all dess ära

Gokväll! Vi har precis kommit hem från Nicklas bror, från Gnesta. Vi skulle vara barnvakt åt hans ungar undertiden han sysselsätter sig på kryssning men vi bestämde oss för att ta med lillkillen hem till oss istället då vi ska iväg tidigit imorgon och handla present och så till min bror sen ska vi på släkt middag och fira honom ska bli trevligt, jag ska baka hela morgonen jag har nämligen lovat mamma min att jag ska ha med mig cupcakes och sen franska flarn får hoppas att de blir gott.. handlade ingredienser för nästan tre hundra kr!!

Idag har verkligen inte varit min dag, det började med att jag glömde plånboken hemma med mitt busskort vilket jag kom på först när jag satt på tvärbanan och konduktören stod med en arg min framför mig. Suck. Som TUR var hade jag lite pengar kvar på min telefon som jag kunde använda och skicka ett sms, lagom bra med tanke på att jag hade behövt mitt kort idag för att betala lunchen på jobbet. Hade nämligen inte med mig någon matlåda just idag, men då är det klart jag glömmer kortet. Väl framme på jobbet börjar jag som vanligt men helt plötsligt blir hela jag skakig och jag knappt stå på benen, jag får för mig att det kan vara socker brist eller liknande så jag försöker med att dricka cola, ingen verkan. Nähä, jag provar lite milkshake, nähä inte det heller. Blodtrycksfall härligt, jag svimmar nästan och ber chefen om att få gå hem. Han börjar mumla om vem som ska ta över mitt jobb om jag går hem, räkna dagskassan dvs. Jag förklarade att jag faktiskt inte kunde bry mig mindre, jag är höggravid och håller på o svimma jag måste få gå hem och lägga mig. Som tur är fick jag gå hem tillslut! Jag kom hem lagade pannkakor och satte mig framför Gilmore Girls, sen var Nicklas hemma och det var dags att åka. Vi tog oss till Gnesta och där skulle vi beställa pizza med barnen, jag äter ALDRIG någon annan pizza (när jag väl äter pizza) än Margarita men jag får för mig att jag ska prova något nytt. Det skulle vara paprika, färska tomater, mozarella och basilika på lät ju gott tänkte jag. Hm.. jag fick en tomat skiva, inte en endaste paprika bit och såg inte en gnutta mozarella ost. Jag fick iprincip pizza ost med en hel jävla burk basilika, jag trodde den skulle vara färsk men icke. Jag åt kanske två bitar sen fick de räcka usch.. nu sitter jag här och är hungrig så klart! Jaja, nog om min jobbiga dag hoppas ni haft det bättre.

Jag glömde säga att en gammal jobbar kompis, Isabell kom förbi jobbet idag. Det var så himla kul, jag har verkligen saknat henne!! Vi har inte träffats på hur länge sen som helst, dock kom hon med tråkiga nyheter och jag ville bara ge henne en stor kram! Vi bestämde iallafall att vi skulle höras och ses väldigt snart!! Mycket skoj!

Nä nu ska jag försöka sova.. Min stora kärlek går på tv, den är faktiskt ganska skoj! Godnatt!

Lite sent kanske



Men jag tänkte iallafall gratta min bror som fyllde arton stora år igår! Grattis! Jag pratade med honom några minuter i telefon han är inte så pratig utav sig, speciellt inte med sin syster eller sin mamma haha! Man blir väl så när man är tonårs kille? :)

Godmorgon iallafall! Jag sitter här och njuter av blackcurrant te och lite yoghurt har några mackor i ugnen som jag väntar på ska bli färdiga sen måste jag sätta igång o göra iordning mig om jag ska hinna till mitt "underbara" arbete.. tänkte kolla i brevlådan lite senare och se om försäkringskassan har lyckats hört av sig, men det tror jag icke! Nu ska jag kolla lite på Gilmore Girls, i brist på annat att titta på! Ha en trevlig dag!

Till älsklings bebis

Idag har jag inhandlat lite till William, vi har inte köpt så mycket kläder ännu. De vi köpt är de vi köpte på Mallorca på United Colors of Benetton. Resten har vi fått, men vi hade inte så många bodies så jag tänkte att det var dags att inhandla lite som man kan ha med sig till BB osv, bodies kan man aldrig ha för många. Jag gick in på H&M och hittade detta!

  
  

Söta små va? Hittade även två vanliga vita kortärmade bodies på Lindex och tre par med strumpor.

A piece of cake



Godmorgon hörrni! Som jag skrev igår så fick jag hem denna underbara bok, A piece of cake. Jag satt och bläddrade igenom den med mamma i luren och vi suktade åt allt gott. I helgen ska jag baka lite cupcakes till min broders födelsedag, tänk att han blivit så stor!? 18 år? Hur gick det till? Han är fortfarande tolv och en liten skitunge.. i mina ögon iallafall. Haha, alla mina syskon har stannat i åldern i mina ögon dem är fortfarande små och olydiga, konstigt att jag kände mig så stor när jag var tex 17 som min andra bror snart blir.. weird weird. Jaja, jag har iallafall funderat ut vilka cupcakes det blir, mami min skulle baka någonting med choklad så jag tog då Raspberry Cupcakes med Raspberry cream cheese topping ska bli smarrigt. Sen tänkte jag även göra några andra, men då såg jag ett recept som inte alls såg svårt ut nämligen franska flarn. Jag hittade inte receptet på internet och jag orkar inte skriva upp de här för jag har lite brådis, jag lägger upp bilder och recept när jag bakat dem.

Hur står allt till i magen då? Jodå, bara bra. Är nu i inne i vecka 31 och magen kan ställa sig åt alla möjliga håll och kanter, ganska roligt att se faktiskt det går nästan att känna och gissa sig till vilken kroppsdel han tryckt ut. Ibland känns de som en rumpa, en fot, ett knä eller ett huvud. Han gillar att stoppa upp huvudet precis under mina revben, jag vet inte varför men just på min högra sida gillar han att ha huvudet det är gaaanska obehagligt. Nu är det bara 68 dagar kvar till beräknad förlossning (jag vet att om man kollar på mätaren som finns på min blogg sida så står det 69, den är amerikansk och tydligen räknar dem inte lika dant.. inte fan vet jag, men 68 dagar är det iallafall)

Den 16 september ska vi till BM igen, sen börjar även föräldragrupperna samma dag, vi kommer att gå fyra ggr en gång i veckan. Jag undrar verkligen hur det kommer vara, vad man pratar om osv. Hoppas det är NÅGON runt våran ålder, man kan ju alltid hoppa. Nu ska jag fortsätta med min frukost och sen börja göra mig iordning för att jobba -suck- jag VILL INTE. Juste, ni som undrar hur det går med försäkringskassan, jag har fortfarande inte fått svar ang havandeskapspenning ringde dem i förr igår och kollade och enligt henne skulle svaret komma inom de närmsta dagarna det får man hoppas!

Puss o kram på er!

Lite bilder



Jag plus vänner inne på Clara's toaletter



Pratar med min mami i telefon (som alltid) hemma hos Marie



Jag har trevligt inne på Clara's toaletter! C:a ett år sedan!



Älskling och jag på min artonårsdag för nästan två år sedan!

Nu, två år senare.. gravid, tjock.. och undrar om jag någonsin kommer få min gamla kropp tillbaka? Dock har jag bara gått upp på magen, så jag får väl uttrycka mig lite bättre och skriva.. min gamla MAGE tillbaka.. och kanske låren!


Jag är hungrig!

Dagen bara svept förbi, jag har hunnit städa, vika tvätt och tvätta våran vita dumma badrumsmatta som aldrig vill vara ren mer än någon dag. Fy farao, Nicklas ska tydligen iväg och äta middag hos sina föräldrar innan träningen.. så va fasen ska jag äta? Vi har absolut nada, storhandla kanske inte känns så smart på lilla Coop som ligger här brevid. Men vad gör man inte.

Fick även hem en bok jag beställt iförrigår, A piece of cake med Leila från Leila bakar. Gudomliga recept, min bror fyller arton i helgen och jag har lovat mamma att baka lite cupcakes jag kan ta med. Hittade massor med smaskiga recept som jag även tror finns publicerade lite längre ner på bloggen. Får väl luska lite i den och se om jag bakar någonting redan ikväll.

Någon som har bra filmtips? Jag får bunkra upp vid datorn ikväll som vanligt med god mat och bra filmer. Så ge mig tips!


Bebis!

Min graviditet - BF Tis 11 nov 2008

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 3 sep 2008.
Din graviditet startade Tis 5 feb 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 19 feb 2008 (ägglossningen).
Du har gått 211 fulla dagar av 280 (75%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 1 full dag(v30+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 11 nov 2008
Du har 69 dagar kvar till förlossning.

Homewifey



Precis när jag äntligen tagit mig upp från sängen satt mig framför datorn och myst framför OTH och jobbet började närma sig, kände hur ångesten bara steg i kroppen. Då ringer min mobil, anonymt det brukar vara min chef och visst fasen var de det! "Hej vill du vara ledig idag och jobba lite längre på måndag istället?" halleluja! PRECIS vad jag behövde nu kan jag stanna hemma och städa och fixa och dona hela dagen! Gud va härligt, så idag är det homewifey som gäller!

Tomorrow



Imorgon ÄNTLIGEN! Hur länge har vi väntat, sen i Mars April någon gång va? Jag trodde aldrig dagen skulle komma, det kändes som en hel evighet! Men nu, vem väljer han? Vem tror ni? Peyton? Brooke? Lindsey? Jag hoppas hoppas hoppas fortfarande på Brooke, men det lär det ju inte vara. Det lär vara antingen Peyton eller Lindsey, vi får väl se. Hur kommer det gå för Dan? Han låg ju på asfalten livlös sist..

Nu sätter alla serier igång igen, ska bli skönt att ha någonting att titta på om kvällarna efter jobbet, och med tanke på att jag förmodligen inte ska jobba något mer så kan de vara skönt o bunkra upp sig framför datorn med mysiga serier istället för att stirra in i en tom dator skärm. Nu börjar jobbet närma sig, vill vill VILL inte! Åh, varför måste man jobba för?! Jag ska nog skaffa unge nummer två så snart min mammaledighet börjar ta slut så slipper jag jobba på ännu ett par år! Haha, det kan ju diskuteras iallafall?

Leila bakar, mina favorit cupcakes



Leilas chocolate cupcakes

Ingredienser


 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
 1 dl gräddfil
2  msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
4  msk kakao av god kvalitet
 1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:

 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
 100 g phiadelphiaost
 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering


Tips


1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.



Leilas christmas cupcakes

Förberedelsetid: 20 min


Tillagningstid: 15 min


Färdigt på: 35 min


Ingredienser


12 cupcakes:
 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
 1 dl gräddfil
2  msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
 1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
White chocolate frosting (12 cupcakes):
200 200 g vit choklad av god kvalitet
200 200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner chokladen i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär.



Leilas lemon poppyseed cupcakes

Ingredienser


 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
100 g smör
 1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 st nypa salt
skal och saft av 1 citron
1  dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron

Lemon cream cheese frosting:

 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 g phiadelphiaost
Vallmofrö och vita vinbär till garnering


Tips


1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Lemon cream cheese frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.


Helgen



I helgen tog jag och Nicklas det lugnt, delvis. I fredags åt jag ju på Texas med Denize och Emilia. I lördags så satt vi mest hemma på dagen och spelade spel och kollade på tv drack varmt te osv. På kvällen gick vi ut för att fira min fina vän Rebecca som fyllde 19, grattis idag igen!! Det var mycket mysigt vi hamnade på kvarnens uteservering, där vart det blött. Vi hade precis beställt våran mat och jag sitter och försöker knäppa upp min kofta för att istället mysa med dem mysiga filtarna dem har där, då kommer servitrisen med en ölflaska på bricka (?) och gissa om hon inte häller ut den över HELA mig! Jo, klart hon gör! Även fast jag inte dricker alkohol, fick jag gå därifrån och lukta öl. Kul hon gav mig en handduk att torka mig med, sen gick vi vidare till Engelens uteservering och satt där ett tag, jag drack cola hela kvällen haha! Alla andra gottade sig i vitt vin och andra smaskigheter! Nicklas och jag var hemma runt 24 tiden ca.

Igår, söndag, var jag och Nicklas ute och letade kantareller i skogen vi fick hem NÅGRA stycken. Vi tänkte att eftersom det hade regnat ganska bra på senaste tiden så skulle vi få hem lite svamp. Lite var ordet ja, det räckte till två toast med kantarell stuvning till mig och Nicklas. Sen hade älskling fått en middag av mig för länge sen som han inte förbrukat så vi tog med våran granne Patric och åt ännu en gång på Texas Longhorn! Mums! Och ja, nu sitter jag här.. redo (?) för att jobba! FÖRHOPPNINGSVIS är detta min NÄST sista vecka jag jobbar!! Hoppas hoppas hoppas.. men med min otur lär det ju inte sluta bra!

Ha en trevlig måndag..

RSS 2.0