På onsdag går jag in i..

Vecka 39 -

Kroppen:
Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.Jag har märkt av, att huvudet är fixerat. Det har det varit sen c:a vecka 30! Det ilar liksom som de beskriver åvan i bäckenet och ibland känns de som att de trycker på där bak som att ja, haha man ska skita på sig! Sen har jag stickningar i ryggen ibland.. annars så har jag inte märkt så mycket mer!

Kommentarer
Postat av: Michis

Ja du får du sjutton ta och klämma ut lille William. Vi vill ju se honom! :o)

Leon vill titta på en kille, han har bara tjej kompisar..

2008-10-25 @ 19:02:58
URL: http://michaelaslife.blogg.se/
Postat av: Sarah

Åh, bara en vecka kvar nu, sen får vi se killen :)

2008-10-26 @ 20:01:59
URL: http://svanelands.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0