Godmorgon efter 10hs sömn!

Det känns verkligen skönt äntligen ha fått sova ut, brevet från försäkrings kassan kom dock imorse och det var inte lika skoj. Dem förklarar att dem inte anser att jag har tillräckligt "krävande" arbetsuppgifter för att dem ska kunna bevilja havandeskapspenning. Sen lite längre ner står detta..

"När kan du få havandeskapspenning?

- Om arbetet till stor del måste utföras stående eller innebär ensidiga belastningar av rygg eller ben"

Då började jag fundera, jag står upp KONSTANT 9h om dagen fem gånger i veckan på hårda sten golv och har så ont i fötterna och ryggen att jag gråter. Jag kan knappt röra mig pga sammandragningarna, och som jag tidigare nämt fått blodtrycksfall och svimmat två gånger. Nej men vad är det som krävs för att få HP om det där inte räcker?! Det stod att jag kunde höra av mig senast den 22 med synpunkter, eftersom detta inte är något BESLUT utan det är en förhandling tydligen. Jag fick prata med en trevlig tjej som tyckte det lät så himla konstigt allting, hon undrade om jag verkligen hade skrivit ner allting i brevet. Det är klart jag hade det. Sen läser jag en bit upp att enligt min arbetsgivare så "står jag i kassan och tar emot beställningar och tar betalt" då blev jag helt till mig. Det är klart som FAN att jag inte får HP beviljat om man beskriver det så, så tack för ingenting!

Imorgon ska jag iallafall till läkaren, får se vad hon säger. Det kanske blir mer akutellt med sjukskrivning då.. Vi får hålla tummarna. För övrigt mår jag helt okej, jag är inne i vecka 32 och det börjar bli riktigt tungt nu! Jag har börjat fundera lite på vart jag vill föda, jag vill föda på Danderyd av många anledningar. Mina närmsta vänner har fött där, på Danderyd har man specialist läkarna precis vägg i vägg med förlossningen och det känns tryggt IFALL någonting skulle gå snett. Men sen är det en liten bit dit, om man jämför med SÖS som jag egentligen hör till. Nicklas inte så jätte high på att köra fem tio minuter extra, men jag känner såhär. Det är JAG som ska föda, det är JAG som ska ligga där och ha ont. Då kan jag väl få bestämma vart jag vill föda åtminstone. Det handlar om några minuter extra.. vi får se hur det där artar sig när det börjar närma sig. Jag har ännu inte packat BB väskan, känns fortfarande för tidigt jag har två månader på mig. Med tanke på att vagnen inte ännu har kommit så känns det som att det dröjer ett tag till. Nu ska jag försöka fixa och dona lite i lägenheten innan älskling kommer hem! Ha en bra dag!


Kommentarer
Postat av: Ceestar

Skönt att du har fått sova ut! Kram

2008-09-10 @ 12:51:52
URL: http://ceestar.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej tjejen! Jag är dotter till Lasse som är sambo med Liv (Addes mamma). Har kikat in här då å då å nu läste jag dels allt trassel med förskräckliga kassan - så himla trist att kämpa mot myndigheter :-( Hoppas det går bra! Sen om Danderyd V/S SÖS kan jga bara säga att min dotter kom med snitt och fick direkt flytta in på neo då andningen inte var som den skulle. Vi trivdes SÅ bra med läkare, vård å sjukhus - bara så du vet, för visst är det skönt att ha lite närmare... :-) Kram Jenny

2008-09-10 @ 18:25:52
URL: http://pyssligajakobs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0