God fortsättning

Nu är jag här igen, tråkigt att jag inte hinner skriva så ofta men vi har verkligen fullt upp hela tiden det var länge sen vi var hemma och stannade mer än bara någon timme för att äta och åka igen.. lite tråkigt så ikväll är vi hemma med lill skrutten så han inte känner sig stressad och börjar undra vart han bor egentligen. Dock ska jag snart bege mig ut på en kvälls promenix med vagnen, men det är mest för att röra på mig och då ligger han ju bara och sover så det är ingen fara! Idag har vi även varit hos Nicklas mormor och hälsat på, hon är så söt den lilla damen 81 år och pigg som en lärka! Hon hade bakat massor och bjöd på kaffe och satt och pratade med oss i nästan tre timmar! Jätte härligt var det!

Imorgon ska vi till Nacka Forum med min mamma och mina två äldsta syskon för att kolla mellandagsrean, jag ska försöka hitta vantar till mig och William sen även en nyårs/20års klänning får hoppas att jag hittar något.. håller mina tummar på att Zara ska ha någonting som passar mig i smaken, smaken är ju som baken.. delad som man brukar säga!

Annars så har vi haft en jätte mysig julafton! Med en massa god mat och fina presenter, William fick nästan flest julklappar tror det stod "God Jul William" på vart annat paket! Haha, han låg bara o sov i min famn! Nästa år blir det lite roligare för honom då han är över ett år då kan han vara med o öppna dem också! William fick bland annat en bumbo stol, den enda babysittern i världen som har bebisen i ett upprätt läge utan att belaste rygg/nacke/bakhuvud! Den kan användas från 3 månaders ålder och upp till dem inte längre vill sitta still :) så den rekommenderar jag varmt! Sök efter den på nätet så kan man läsa en hel del, den är lite dyr men är värd varenda liten slant!

Jahaja, snart är min älskling hela två månader! Tiden bara rinner iväg! Jag återkommer lite senare eller imorgon med bilder =) Gokväll!


Från sjukgymnaster

Här har ni en länk ni kan kika på, om ni undrar över något jag skrivit angående snett huvud, mag läge osv.

http://www.sjukgymnastforbundet.se/Fysioterapi/Documents/Fysioterapi_nr10_Baby.pdf


Läsar fråga

Anna: Jag har hört att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar markant när man har barnen liggandes på magen innan dom är 6 månader. Så anledningen till att dom är dåliga på att informera om att huvudet kan bli deformerat är ganska solklar. Vad är viktigast att informera om, snett huvud (som går att reglera) eller plötslig spädbarnsdöd?

Du kan ha barnet liggandes på mage från första början i VAKET läge, vilket jag också skrev i texten längre ner. Dock så ökar risken för spädbarnsdöd som du skriver om man har dem liggandes på mage när dem sover, vilket man trodde att dem skulle göra för 20 år sedan. Nu vet man att spädbarn ska sova på rygg, alternativt på sida om man byter sida då och då.

Min mamma är sjukgymnast och jobbar med små barn dagligen, jag tror hon vet vad hon pratar om. Du kan även kolla med vilken BVC som helst, man börjar med små korta stunder som sen kan bli längre. Men man bör ha barnet under uppsikt då dem lätt blir trötta.

Skulle man inte börja med att låta sitt barn träna på mage innan sex månaders ålder och huvudet blir deformerat så är det dessutom oerhört svårt att reglera när barnet är så pass gammalt.

Och till alla er andra bittra där ute, det är på mage barnen utvecklas, det handlar inte bara om att det finns risk för deformerat huvud. 

Helt otroligt vilken kalabalik det vart för att jag gav er att tips om att prova lägga era bebisar på mage! Ni behöver inte lämna era kommentarer om att era barn VERKLIGEN inte ska ligga på mage, det skiter väl jag i. Det var bara ett litet tips, sen gör ni ju självklart som ni vill.

Min son ligger på mage några gånger om dagen och tittar sig omkring, och han mår lika bra för de :)

Färgade linser någon?

Har du bloggat i över två månader, passa på att kika in på http://www.fargadelinser.se där då kan få ett par färgade linser helt gratis!

Jag har beställt linser därifrån tidigare, dem har fungerat jätte bra!

But you're not a boy so you can't understand?


William fem veckor





Jag ville ju från början inte lägga ut några bilder på honom på internet, men två bilder tyckte jag ni kunde få för att se hur duktig mitt hjärta är! På den första är han lite drygt två veckor och den under är tagen i förr igår :)

Nu är min lilla älskling fem veckor, tiden går så jäkla snabbt han kan redan:

- Ligga på mage och hålla upp huvudet i flera minuter med sträckta armar (han började redan dem första dagarna och nu kan han ligga så nästan hur länge som helst)
- Rulla från mage till rygg och tvärt om
- Han är jätte uppmärksam och tittar sig omkring med väldigt öppna ögon
- Han har börjat le åt alla som pratar och ler åt honom, samtidigt som han börjar sprattla och prata med en. Det började han faktiskt med idag när jag skulle sätta på honom kläder, då pratade jag med honom lite och fick världens leende tillbaka min sötnos!

Han har börjat prata mer och mer säger saker som "agooo" och små skriker lite för att få uppmärksamhet som att han ropar på en! Jätte söt!


Gokväll!

Dålig uppdatering som vanligt, det börjar bli ganska enformigt att jag börjar varje blogg inlägg med att tala om de.. som att ni inte hade märkt de ;)

Hur som haver, jag åkte på vinterkräksjukan i torsdags och i fredags vart även William dålig.. stackars liten!! Så vi spenderade fredagskvällen på barnakuten! Nu är han dock lite bättre, skönt! Nicklas har flunsan och jaa.. det är i vanlig ordning sjukstuga här! Nu har jag även fått mjölkstockning (igen) och feber! Trevlig andra advent va? Nja, trots sjukdomarna så pallade vi oss iväg till Sigtunas julmarknad en stund med mormor, mina syskon och min mamma. Det var mysigt och vi handlade brända mandlar, jag fick även med mig 10 par strumpor för en hundring! Höhö! Efter de vart de en lång promiss tillbaka hem till mormor och morfar där det bjöds på hennes hemmagjorda apelsinglögg och massa smaskigt! Känner mig måttligt sugen på sötsaker nu, inte. Ska förska väcka min man till liv inom en halvtimma så att han kan sova någonting inatt han ska trots allt upp o jobba vid 6 imorgon kan vara bra om han kommer i säng lite tidgare än 3:30 som inatt.. Hmf!
 
Ni som har frågat om bilder på William, jag har inte velat lägga upp bilder på honom på nätet.. känns inte bra! Men det kanske kommer inom en snar tid! :) ni har ju en från förlossningen att kika på iaf :)

Till middag blir de köttsoppa med vitlöksbröd! Mums!

Så trött..

Ibland blir jag bara så trött på dig. Kan jag, kan du.

Gud vad jag är tråkig

Som aldrig uppdaterar min blogg, men jag tycker jag är borta och gör någonting varje dag och sen när jag väl är hemma så går tiden åt att tvätta, byta blöja, amma, laga mat, äta, sova osv osv. Idag har jag tex varit hela dagen på Babyland och IKEA med min mamma och lill plutten och fikat och handlat. Jag fick med mig fina ljus, jul handdukar, jul ljus, julgrans belysning för inomhusbruk, en lykta, hjul skydd för vagnen när den står här inne, bröst värmare i ull format som även har uppsugningsförmåga och som inte irriterar såriga bröstvårtor som man bara behöver tvätta i maskin då och då. Även en gips pryl, jag ska göra ett fotavtryck på William och sen rama in.

Nu ska jag vika tvätt, slänga in en tvätt, fixa disken och sen lär pluttisen vakna!

Puss på er!

RSS 2.0