Leila bakar, mina favorit cupcakes



Leilas chocolate cupcakes

Ingredienser


 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
 1 dl gräddfil
2  msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
4  msk kakao av god kvalitet
 1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:

 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
 100 g phiadelphiaost
 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering


Tips


1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.



Leilas christmas cupcakes

Förberedelsetid: 20 min


Tillagningstid: 15 min


Färdigt på: 35 min


Ingredienser


12 cupcakes:
 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
 1 dl gräddfil
2  msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
 1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
White chocolate frosting (12 cupcakes):
200 200 g vit choklad av god kvalitet
200 200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner chokladen i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär.



Leilas lemon poppyseed cupcakes

Ingredienser


 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
100 g smör
 1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 st nypa salt
skal och saft av 1 citron
1  dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron

Lemon cream cheese frosting:

 60 g mjukt smör
 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 g phiadelphiaost
Vallmofrö och vita vinbär till garnering


Tips


1 sats blir 12 stycken cupcakes

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Lemon cream cheese frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0