På tisdag går jag in i v32

Men här har ni lite info om min bebis i v31 som jag är i nu!

Vecka 31

Barnet

Barnet är nu cirka
40 centimeter långt huvud till fot (dock varierar det från barn till barn, William var 30cm sist vi var där och mätte) nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.


Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Läs om förlossningen här till vänster. Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Den 16 September ska vi till BM igen och mäta osv, tänkte fråga hur mycket han väger nu. Jag glömde fråga det sist, hon kan ju inte komma med något exakt svar men man kan ju gissa! På morgonen där ska vi även på våran första föräldragrupp, ska bli spännande är lite nervös.. men det går säkert bra. Tydligen så får man inte hälsa på, på förlossningen längre så jag tänkte ta kontakt med Danderyds Sjukhus där jag vill föda och kolla ifall man kan få åka dit o kika iallafall. Egentligen hör vi till SÖS, men specialistläkarna är mycket längre ifrån och på Danderyd så är dem precis vägg i vägg och det känns skönt o veta, IFALL det skulle hända någonting att dem finns nära till hands. Nu vill man ju inte tänka så egentligen.. vi får hoppas på de bästa!


Kommentarer
Postat av: monkan

Hej gumsan.. Fan det låter så roligt! jag vill också ha barn ;) Vi måste hitta på något sen när du fått honom.. Candy? ;) haha gamla tider, fy..

2008-09-07 @ 14:48:36
URL: http://goldanchor.blogg.se/
Postat av: Monkan

Hahaa ja kanske inte riktigt än;) Måste ha en karlakarl först som går att lita på:P

Hoppas de var ok att jag la dig som länk gullo!! puss!

2008-09-07 @ 15:38:36
URL: http://goldanchor.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja det gör ju det:D tiden går fort;) vi får passa på att vila ut nu innan. Hur går det att jobba nu då? Tycker att fk dröjer väldigt länge med svar till dig!

Tack! Det är min pojkväns dotters förra vagn. Bara det att vi har köpt en liggdel till. Det är en brio nova.Funkar väl ett tag men jag tröttnar så lätt så man kommer säkert ha ett gäng olika vagnar. Har ni köpt allt som ni behöver nu?



Det känns typ som väldigt lösa sparkar fast regelbundet:) har du känt det? Den här hickar som tusan!:D



Kramar!

2008-09-07 @ 18:46:53
URL: http://curu.blogg.se/
Postat av: emma

gud vad roligt ser verkligen fram emot att få se er son snart:)

2008-09-07 @ 23:51:12
URL: http://meays.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0